Da li ste nekada sanjali da padate?

31.01.2021

16:30 >> 00:29

0

Tokom prelazne faze, iz budnog stanja u san, dolazi do ove pojave

Da li ste nekada sanjali da padate?
Copyright Pixabay

Da li ste nekada u snu imali osećaj da padate kroz provaliju zbog čega ste se trgli i probudili? Onog momenta kad zaspimo, naš mozak počinje drugačije da funkcioniše. Naučnici kažu da upravo tokom prelazne faze, iz svesnog u stanje sna, mogu se desiti ovakve pojave kao što je „propadanje“.

Kako naučnici objašnjavaju, to je zapravo posljedica takozvanog mioklonskog spazma, kada se grče mišići, pojedinačno ili u grupi. Kada se mišići u ovoj fazi sna zgrče, dolazi do osećaja propadanje, koji nas trgne. Ovakva pojava se stručno naziva i hipnagoška halucinacija.

Pixabay

Pretpostavlja se da fizička aktivnost može dovesti do ovakve vrste sna. Ukoliko ste se bavili sportom, rekreacijom, radili vežbe, relativno neposredno pred spavanje, a naročito ako je to bilo intenzivno, to je jedan o verovatnih uzroka koji dovodi do opisane pojave.

Drugi uzrok može biti stres i brige sa kojima odlazite na počinak. To utiče na vaš mozak da se duže opire snu i samim tim to produžava period ulaska u čvrst san.

Jedan od saveta je i da ne pijete kafu i pića sa kofeinom pre spavanja jer će vas duže držati budnim. Isto važi i za kafu i alkohol i nemojte puno vremena provoditi ispred ekrana, bilo televizora, mobilnog telefona ili računara.

Pixabay

Šta znači kad sanjate da propadate ili padate?

Osobe koje tumače snove kažu da ljudi često sanjaju da propadaju ili padaju i takav san uvek predviđa nešto loše. Sanjati padanje je pokazatelj nesigurnosti, nestabilnosti, i strahova.

Kada padate u snu, ne možete ni za šta da se uhvatite i padate bez ikakve kontrole. Upravo taj osećaj može biti u vezi sa situacijom u vašem životu.

Ukoliko sanjate da padate sa visine to vas možda san upozorava na probleme, bolest, nevolje, gubitak, neprijatno iznenađenje.

Kada u snu dugo padate, to ukazuje da ćete se vratiti na početak. Verovatno ćete nazadovati na privatnom ili poslovnom planu i žalićete za propuštenim prilikama.

Ako u snu neko drugi pada, to znači da nećete oprostiti neprijateljima. Vi ste osoba koja nema milosti prema onima koji su je izdali zbog čega nikome ne pružate drugu šansu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike