Izbor zanimanja prema horoskopskom znaku

16.09.2020

19:17

0

Autor: 24sedam

Konsultujte se sa astrologom pre nego što odlučite čime ćete se baviti

Izbor zanimanja prema horoskopskom znaku
Copyright Profimedia

U istraživanju koje je sprovedeno pre nekoliko godina u Evropi i u kojem je učestvovalo 25.000 ispitanika, ustanovljena je veza između horoskopskog znaka i zanimanja. Zaključeno je da na izbor zanimanja utiče položaj zveda. Kako to astrolozi kažu, ustanovljeno je da svaka grupa zanimanja ima svoj planetarni časovnik, odnosno svaki horoskopski znak je sklon određenom poslu. Posle istraživanja koje je trajalo nekoliko meseci, ustanovljeno je da naučnici, lekari, sportisti, vojnici i policajci u svom horoskopu imaju snažan uticaj Marsa, dok je kod leara i humanista izražen uticaj Jupitera. Svi oni koji uživaju u javnom nastupu su pod uticajem Meseca, Venere, Neptuna ili Urana.

Vatreni znaci – Ovan, Lav i Strelac, strastveni su, impulsivni i energični i vole dinamične poslove. Često su inicijatori i nadahnjuju i podstiču druge ljude na akciju.  Takođe su nestrpljivi i skloni preuveličavanju. Ovnovi, pored toga što vole dinamične poslove, vole i da odlučuju o svemu. Upravo zbog toga dosta Ovnova ima u policiji i vojsci, ili su hirurzi ili stomatolozi. Kako imaju takmičarski duh, profesionalno se bave i sportom. Lav, kao i Ovan, voli da upravlja i da nameće svoju volju i autoritet. Privlače ih zanimanja gde su oni u centru pažnje, pa često biraju zanimanja poput profesora, voditelja ili glumca. Strelci vole da putuju i  istražuju druge države i kulture. Skloniji su društvenim naukama, zakonodavstvu, ali i filozofiji i teologiji. Vole da im posao pruža izazove i da u njemu mogu da se stalno usavršavaju.

Zemljani znaci – Bik, Devica i Jarac, praktične su prirode i vole da pomažu drugima. Vrlo su oprezni, ne daju lako svoje poverenje, ali su i strpljivi i samodisciplinovani. Ono što im je najveća mana jeste kritičnost, i čvrsto se drže pravila i teško prihvataju promene. Bikovima odgovaraju poslovi koji su orijentisani prema finansijama, zemlji ili pak proizvodnji i preradi hrane. Zato su često kuvari, poslastičari ili proizvođači vina. Kako njihovim znakom vlada Venera, skloni su umetničkim zanimanjima, a posebno muzici. Device se odlično snalaze u obrazovnoj delatnosti i teorijskim naukama: filozofiji, religiji i teologiji. Krase ih velika preciznost i dobra organizacija, što odgovara zanimanjima kao što sekretar, lekar, veterinar, farmaceut. U svakom slučaju, Device svoj posao obavljaju veoma odgovorno. Jarčevi poseduje osobine dobrog rukovodioca: odgovorni su, ambiciozni i dovoljno strpljivi. Idealna zanimanja za njih su inženjer, geolog, rudar, menadžer, političar, lekar, arhitekta.

Vazdušni znaci, kao i vatreni, traže dinamične poslove. Pošto su veoma komunikativni, njima više odgovara svet informacija i informatrike. Prate sve medije i obožavaju mobilne telefone i internet, jer vole da imaju sve podatke nadohvat ruke. Ali to ih može otuđiti od stvarnosti. Blizanci vole da rade posao koji zahteva stalno kretanje i komunikaciju. Ne vole rukovodeće pozicije i beže od odgovornosti. Dobro se snalaze u medijima, izdavaštvu, trgovini… Vage će svoj puni talenat pokazati u umetničkim zanimanjima, kao što su dizajner, fotograf i kostimograf. Vodolije idu ispred svog vremena i veliki su osobenjaci. Sebe nalaze u informatičkoj i računarskoj industriji. Imaju izražene komunikacijske veštine, pa rade za medije ili kao novinari. Ako neko ima čudno zanimanje ili je od svog hobija napravio zanimanje, budite sigurni da je rođen u znaku Vodolije.

Veliki emotivci su Rakovi, Škorpije i Ribe, znaci koji pripadaju grupi vodenih znakova. To su pomalo egzotične i harizmatične osobe. Veliki su altruisti i uvek su spremni da pomognu ljudima. Ali te emocije ih često i sputavaju jer su preosetljivi i podložni uticaju okoline. Upravo zbog tih osobina Rakovi biraju poslove u okviru humanitarnih organizacija, socijalne službe ili medicine. Pošto je njihov znak u vezi s vodom, dobri su i u zanimanjima vezanim za reku i more. Uspešni su istoričari, arheolozi, pisci, pesnici i kritičari. Zbog te svoje osećajnosti, odlične rezultate postižu i u marketingu. Škorpije odličično podnose stres, pa su politika, finansije, vojska, policija i hirurgija oblasti u kojima se odlično snalaze. Ribe se u potpunosti predaju poslovima koje su izabrali, naročito ako su izabrali zanimanja koja podrazumevaju brižnost, kreativnost i maštu. Prija im i more, odnosno zanimanja u vezi s turizmom i pomorstvom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike