Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kada zapošljava ljude

29.09.2020

10:00 >> 07:37

0

Ova zanimanja najviše odgovaraju horoskopskim znacima

Svaki šesti poslodavac gleda u horoskop kada zapošljava ljude
Copyright Profimedia

Svaki šesti vlasnik preduzeća, što je 16 procenata, obraća pažnju na horoskopske znake kandidata za posao. Za razliku od njih, samo pet odsto stručnjaka u službi ljudskih resursa uzima u obzir znake zodijaka kandidata, pokazuju rezultati studije službe rabota.ru, koja je rađena u Rusiji.

Prema prikupljenim podacima, 75 odsto poslodavaca uzima u obzir znake zodijaka prilikom zapošljavanja kandidata na rukovodećim mestima, 50 procenata prilikom zapošljavanja na položaj menadžera u kancelarijama, a 45 odsto prilikom zapošljavanja za poslove u sektorima prodaje i usluga. Za svakog petog vlasnika preduzeća ili stručnjaka u ljudskim resursima znaci zodijaka su važni prilikom odabira potencijalnih IT stručnjaka, dok su do 15 procenata važni pri odabiru marketinškog stručnjaka.

U istraživanju službe rabota.ru učestvovalo je više od 1.000 predstavnika ruskih kompanija, menadžmenta i direktora sektora ljudskih resursa u svim ruskim regionima.

profimedia

Pri izboru prave osobe za određeni posao, astrologija može biti od pomoći. Ovo su zanimanja koja najviše odgovaraju horoskopskim znacima.

Ovan

Rođenima u znaku Ovna autoritet dobro stoji,  jer je potpuno u skladu sa njihovim prirodnim liderskim veštinama.

Bik

Najbolje se uklapaju u profesije iz domena finansija, bankarstva. Tu se posebno cene upornost, praktičnost i požrtvovanost pripadnika ovog znaka.

Blizanci

Profesije koje sasvim odgovaraju prirodi i ličnosti ovog znaka najčešće imaju veze sa medijima i komunikacijama. Dobro se osećaju u sredinama brzog tempa koji ih stimuliše i pruža šansu da se bave različitim stvarima.

Rak

Srećni su kada zanimanje kojim se bave pozitivno utiče na svet oko njih. Odgovaraju im poslovi gde mogu rešavati probleme i davati savete.

Lav

Sjajan su član bilo kog tima. Vole pažnju i eksponiranje i da inspirišu druge ljude. Profesije u kojima često srećemo lavove su diplomatija, politika, gluma ili muzika.

Devica

Device su pre svega perfekcionisti. Asistent, terapeut, server i radnik u prodavnici samo su neki od poslova u kojima će se Device odlično snaći.

Vaga

Uvek usresređene na pravednost i ravnotežu. Diplomata, asistent, prevodilac, broker i prodavac odlična su zanimanja za Vage.

Škorpija

Vole izazove i da istražuju svet oko sebe. Zanimanja koja zahtevaju diskreciju dobro će doći pripadnicima ovog znaka, ali i poslodavcu koji se za njih odluči.

Strelac

Mogu biti zadovoljni širokim spektrom karijera, jer su veoma prilagodljivi. Sjajni su kao predavači, radnici u neprofitnim organizacijama, u radu sa mladima i sl.

Jarac

Jarčeve bije glas da su ozbiljni radoholičari. Menadžer ili administrator je odličan posao za Jarčeve jer su navikli da sve drže u svojim rukama.

Vodolija

Rođeni u ovom znaku su slobodnog duha, često sjajni pisci ili grafičari. Leže im i savremene tehnologije i menadžment.

Ribe

Smireni i sabrani, dobro rade pod pritiskom. Medicinska sestra, lekar, terapeut, psiholog i slična zanimanja bila bi odlična za ovaj znak.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike