Astrolog Jelena Đokić: "Ono što je definitivno izvesno je da Orlovi idu dalje, prolazimo grupu"

22.11.2022

15:45

0

Autor: 24sedam

Sa svim planetama u znaku Strelca koje su u tranzitu, sledi jedan optimističan period i treba se fokusirati na ono najbolje u životu, a ne na loše, savetuje astrološkinja

Astrolog Jelena Đokić: "Ono što je definitivno izvesno je da Orlovi idu dalje, prolazimo grupu"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Šta nam sutra donosi "mlad Mesec"? Kome će biti dobro, a kome ne? Da li će zvezde biti naklonjene našoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Kataru? To zna astrolog Jelena Đokić koja je na sva ova pitanja odgovorila danas u „Uranku“ na televiziji K1.

Kako je kazala, vodeni znaci su osetljiviji kada je pun Mesec.

Zanimljivo je i to da su žene osetljive kada je pun Mesec, a da su muškarci osetljiviji kada je mlad Mesec. Sve u muškarcima proključa i svašta bi radili, ali moraju i da spavaju i da rade. Sutra ćemo imati mlad Mesec u znaku Strelca, što znači da svima rođenim s podznakom u Strelcu to otvara nove vidike, kao i onima u drugim vatrenim znacima - Ovna i Lava ovaj mlad Mesec posebno pogoduje, kazala je astrološkinja u „Uranku“. 

Mlad Mesec je situacija kada se Sunce i Mesec nađu na istom stepenu i obrazuju konjukciju, a to je uvek dobro za započinjanje nekih novih stvari.

Tanjug/Julio Cortez
Mesec

Nije vreme za dijete

Naravno da nećemo započeti dijetu, jer Strelac voli sve da proširuje i sve da proba. Za sve one koji su planirali da idu na dijetu, odustanite i sačekajte. Nećete moći da istrajete. Danas je i Sunce ušlo u znak Strelca i počinje sezona Strelca. Narednih mesec dana će Strelčevi slaviti rođendan i ovaj period je sklon optimizmu, budi se ponovo nada i to je onaj najlepši period pored kraj godine kada uživamo u lepim trenucima, kada gledamo božićne „ljubiće“, pravimo kolače, idemo na slave i zovemo ljude na slavu.

Izašli smo iz škorpijskog perioda koji je bio intenzivniji, za nama su i dve eklipse koje su nas ozbiljno „izljuljale“ - pomračenje Sunca i Meseca krajem oktobra i početkom novembra. Sada imamo optimizam koji se vraća na velika vrata. Sada je vreme kada treba doneti odluku. Ne dozvolite da vas povuku daleki tranziti i kolektivno nesvesno. Da, jeste inflacija i ratno stanje u više delova planete, ali mi moramo sami sa sobom da pronađemo bolje – kazala je Jelena Đokić za K1.

Profimedia
Mesec

Vreme je za rituale

Periodi mladog Meseca su, kako kaže Jelena Đokić, dobri da napravimo rekapitulaciju.

Da imamo neke male rituale, da začaramo trenutak. Dobro je da se napiše pismo afirmacije, sve ono što biste želeli da se desi u narednih 28 dana. Znak Strelca je okrenut obrazovanju, putovanjima, šire se vidici, optimizam je ključan. Ako neko želi da završi neku edukaciju ili je upiše, ako planira neko putovanje – u narednih 28 dana to može da se desi.

Orlovi u Kataru: Srbija će proći grupu

Jelena Đokić dala je i predviđanje šta bi na osnovu zvezda i planeta moglo da se dogodi reprezentaciji Srbije na Mundijalu u Kataru.

fss.rs
Fudbalska reprezentacija Srbije

Orao je u simbolici Jupitera što je znak Strelca. Naši Orlovi su zaista odleteli i daće sve od sebe. Ceo period pogoduje toj energiji. Napravila sam jednu rekapitulaciju, da vidimo ko je šta u našoj reprezentaciji. Piksi je Riba sa čak pet planeta u znaku Riba i zanimljivo je da ima Mesec na fiksnoj zvezdi koja mu je donela slavu i to da zauvek ostane zapamćen. Miljenik je Bogova. To je prisutno i u Gudeljevom horoskopu. Na osnovu uopštenih aspekata, Gudelj i Tadić bi prilično mogli da zablistaju, a i Jović bi mogao dosta da doprinese.

Piksi ima retrogradni Mars u znaku Device. On je jedan temeljan čovek, fokusiran, njegova energija je usmerena ka cilju i za njega odustajanje nije opcija. Jedino što ga malo „trese“ je kvadrat sa retrogradnim Marsom u znaku Blizanaca. Ako ima utisak da je njemu zakočena energija, treba samo da pusti momke da rade najbolje što mogu.

Tanjug/AP
Fudbal

Astrološkinja je danas na televiziji K1 otkrila da u našoj fudbalskoj reprezentaciji najviše ima Vodolija.

Čak šest igrača je rođeno u tom znaku, a imamo ih četvoricu u znaku Riba i četvoricu Škorpiona. Ovaj period zapravo i jeste naročito pogodan za one rođene u znaku Riba i Škorpiona, i svi momci koji imaju Sunce u ovim znacima će zablistati na terenu – kazala je Jelena Đokić. 

Sportsku astrologiju gledamo drugačije od natalne, gledamo datum, vreme i grad gde se igra meč. Kroz aspekte se gleda ko je favorit. U slučaju meča Brazil-Srbija, Brazil se gleda kroz prvu kuću, a Srbija kroz protivnika, dakle sedmu kuću. Ako imamo meč Srbija-Švajcarska, onda je obrnuto. Kada ukrstimo sve te aspekte i izračunamo ko je favorit, a ko nije, ono što je definitivno izvesno je da idemo dalje, prolazimo grupu.

Meč sa Brazilom

S apsekta astrologije, Jelena Đokić je kazala da će igrači Brazila biti skloni „prljavoj“ igri.

Dosta će se „muljati“ i sudije će biti na njihovoj strani. Iako oni jesu favorit, naša reprezentacija bi i te kako mogla da iznenadi i prezentuje nešto novo. Da budu originalni. Svi su navikli na Brazil, ali niko nije navikao na nas. Imam dobar osećaj, videćemo nešto novo i drugačije – kazala je Jelena Đokić.

Pixabay
Zima

Zima i sledeća godina

Kako je objasnila Jelena Đokić, do 20. decembra Jupiter je retrogradni u znaku Riba i blizu je Neptuna u znaku Riba.

Uvek kada je tako, prisutna je inflacija. Biće mnogo lakše kada Jupiter bude ušao u znak Ovna iako će tu jako kratko ostati, do polovine maja. Ali, od polovine maja kada Jupiter uđe u znak Bika, a i Jupiter i Bik su vezani za finansije, malo će se izbalansirati stvari. Ono čega bismo trebali da se pričuvamo u ovom trenutku, pogotovo zato što je Mars retrogradan u znaku Blizanaca i pravi izazovne aspekte sa Jupiterom i Neptunom u Ribama, aktuelne su respiratorne infekcije, virusi, pad imuniteta. Sa svim planetama u znaku Strelca koje su u tranzitu, sledi jedan optimističan period i treba se fokusirati na ono najbolje u životu, a ne na loše – savet je astrološkinje.

Profimedia
Novac

Inflacija i kriza

Od 2025. će biti značajnije lakše, pokazuju planete.

Ali već i proleće 2023. donosi olakšanje. Inače, 2023. godina će doneti promenu za tri planete u tri znaka. Jupiter će ući u znak Bika, Saturn u znak Riba pa će Vodolije da popusti sve ono što ih je u poslednje dve i po godine prilično pritislo. Od 7. marta naredne godine Ribe bi trebalo da se spreme za manjak energije. Saturn ume da te podseti gde su granice i koje su lekcije koje treba da naučiš, i ume da ti skine teret sa leđa. Njega zovu velikim mučiteljem, ali mnogo je nezgodniji Jupiter. Mnogo je i veći, i ume da poruši sve pred sobom.

Sledeće godine će i Pluton nakratko promeniti znak iz Jarca u Vodoliju tako da ćemo osetiti drugačiju energiju. Biće malo povuci-potegni na proleće, ali kvadrat Jupitera i Plutona iako izazovan, a obe planete su u vezi sa finansijama, može doneti veliki novac. Biće onih koji će mnogo da zarade, ali i onih koji će mnogo da izgube – kaže Jelena Đokić.

Profimedia
Horoskop

Znak Strelca i Zodijak

Jelena Đokić danas je u „Uranku“ na K1 televiziji ukazala na situaciju za sve grupe horoskopskih znakova.

Generalno, s ovom eneregijom planeta u znaku Strelca , a to su Sunce, Venera i Merkur, to će prijati vatrenim znacima i podznacima: Ovan, Lav i Strelac, kao i onima koji imaju lične planete u tim znacima (Mesec, Merkur, Mars). Ono što može biti izazovno za ovu grupu je sredina ili treća nedelja decembra kada će biti umorni, nervozniji i napetiji. Kada je reč o vazdušnim znakovima, njima isto pogoduje ovaj period, a to su Blizanci, Vage i Vodolije. Malo je nezgodno Ribama, Devicama i Blizancima – kazala je astrološkinja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike