Ovo su 12 pravila karme

12.08.2022

13:36

0

Autor: 24sedam

Ako živite u skladu sa njima savest će vam biti mirna

Ovo su 12 pravila karme
profimedia-0343741026 - Copyright Profimedia

Šta je karma? Reč karma je sanskritskog porekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Njutnovom zakonu koji kaže “svaka akcija mora imati reakciju”. Kada mislimo, govorimo ili delamo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratna sila može biti modifikovana, promenjena ili sprečena, ali većina ljudi nije u stanju da je neutrališe.

Profimedia
 

Taj zakon uzroka i posledice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobeći posledicama svojih dela, ali će im podleći tek kada uslovi za njegovu patnju potpuno sazre. Ignorisanje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Da bi prestali da se plašite i da bi počeli da razumevate svet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila.

Profimedia
 

1. VELIKI ZAKON – “Kako si sejao, tako ćeš i žnjati”. Ovo je takođe poznato i kao zakon “Uzroka i posledice”. To znači da šta god pošaljemo u Univerzum, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo… Onda treba da BUDEMO srećni, miroljubivi, u ljubavi, i dobar prijatelj.

Pixabay
 

2. ZAKON KREACIJE – Život se ne događa sam od sebe, on zahteva naše učešće. Mi smo jedno sa Univerzumom, iznutra i spolja. Šta god nas okružuje govori nam i o našem unutrašnjem stanju. BUDITE svoji, okružite se sa onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

3. ZAKON SKROMNOSTI – Ono što odbijate da prihvatite, istrajavaće. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili neko sa osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na viši nivo postojanja.

4. ZAKON RAZVOJA – Gde god da odeš, tamo si ti. Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji moramo da se promenimo, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom treba da ostvarimo kontrolu. Kada promenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promenu.

5. ZAKON ODGOVORNOSTI – Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas, i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

Unsplash
 

6. ZAKON POVEZANOSTI – Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvredno, veoma je važno da to uradimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti sa nečim da bi se na kraju uradila cela stvar. I prvi i poslednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

7. ZAKON FOKUSA – Ne možete razmišljati o dve stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe ili besa.

Unsplash
 

8. ZAKON DAVANJA I GOSTOPRIMSTVA – Ako verujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

9. ZAKON SADA I OVDE – Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovde. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi… Sprečavaju nas da imamo nove.

10. ZAKON PROMENE – Istorija se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promenili svoj put.

Profimedia
 

11. ZAKON STRPLJENJA I NAGRADE – Svaka nagrada zahteva početni trud. Nagrade koje imaju trajno dejstvo zahtevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što treba da radimo, i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vreme.

12. ZAKON ZNAČAJA I INSPIRACIJE – Uvek vam se uzvraća ono što ste uneli u nešto. Prava vrednost nečega je direktan rezultat energije i namere koji su uloženi u to. Svaki lični doprinos je istovremeno i doprinos Celini. Dela kojima nedostaje svetlosti nemaju uticaj na Celinu. Dela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspirišu Celinu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike