Nedeljni horoskop od 23. do 29. maja: Oštre reči, verbalni okršaji i borbe obeležiće jedan dan

23.05.2022

11:00

0

Sedmicu započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Riba. Stoga nam je ponedeljak jutro uspavano i melanholično, buđenje otežano, a snovi su živopisni

Nedeljni horoskop od 23. do 29. maja: Oštre reči, verbalni okršaji i borbe obeležiće jedan dan
Ilustracija - Copyright Pixabay

Ponedeljak

Oslanjajte se na svoju intuiciju i investirajte energiju u maštu i kreativnost. Ovog dana imamo čak tri planetarna aspekta koji aktiviraju događaje na ličnom i kolektivnom planu. Ovo je jedan od idealnih dana kada dobijate energiju za svoje planove, vetar u jedra i srećne okolnosti. Mars u aspektu sa Plutonom donosi veliku snagu, inicijativu i snažnu volju da pokrenete svoje planove.

Ukoliko ste blokirani izvesnim okolnostima može dovesti i do pojave agresije i nasilja. Sukobi se pojavljuju zbog verskih pitanja i starih problema koje niste razrešili. Merkur se ovog dana vraća u znak Bika da vam pokaže na praktičnom nivou gde niste ispravno postupili da bi otklonili greške i postavili u pogon svoje ideje i planove kada Merkur krene direktno i ponovo se vrati u znak Blizanaca. Sunce u aspektu sa Jupiterom donosi počasti, nagrade, diplome i zvanja. Povoljne vesti i objave. 

Pixabay
 

Utorak

U utorak imamo dva planetarna aspekta. Prvi je Merkur sa Marsom koji će doneti veliku dinamiku, ali i pojavu agresije i grubljih odluka. Oštre reči, verbalni okršaji i borbe, obeležavaju ovaj dan. Bitno je biti fizički aktivan ovog dana, izbegavati konflikte i kloniti se agresivnih ljudi, posebno u večernjim časovima.

Ovog dana je planeta Mars na poslednjem stepenu što donosi nesreće i nezgode, povrede prilikom rukovanja mašinama i uređajima, davljenja, brodolome i spletke. Venera u aspektu sa Saturnom donosi ozbiljnije razmišljanje o odnosima u kojima ste. Neki odnosi zahtevaju prelazak u ozbiljniju fazu. Odnosi koji započinju ovog dana biće zasnovani na ozbiljnosti i odgovornosti ali i dugotrajnosti. Razmišljate o štednji ili uzimanju kredita. Shvatate da vam treba više kapitala za vaše poduhvate i pravite finansijski plan. 

Profimedia
 

Sreda

Od srede planeta Mars ulazi u svoje sedište, znak Ovna. To će doneti pokretanje i usmeravanje energije u konkretizaciju događaja. Sve što se do sada samo špekulisalo sada se realizuje. Ovaj dan predstavlja potpuno nove početke te ga iskoristite za svoje projekte. Imaćete više hrabrosti i inicijative da se usudite da sledite svoje snove.

Ovaj dan donosi veoma povoljne vesti, čak i ako vam izgledaju neprijatno promene koje ovaj dan nosi, kako vreme bude prolazilo shvatićete da je to bilo dobro po vas. Započnite novi režim ishrane ili treninge. Presecite neke stvari koje ne funkcionišu i donesite odluke. Saznajete skrivene informacije i dobijate vesti koje ste duže čekali. 

Pixabay
 

Četvrtak

Četvrtak je jedini dan ove nedelje koji nema planetarnih aspekata. Mesec je i dalje u Ovnu, što vam donosi iritacije posebno ako trebate nešto čekati ili vas okolnosti ograničavaju. Sitnice vam idu na živce i možete lako planuti. Fali vam strpljenja i taktike. Ukoliko prevaziđete nestrpljivost i impulsivnost možete imati koristi ovog dana u vezi dugoročnih planova i ciljeva. Savet je i da ne preterujete u planiranju megalomanskih stvari jer ćete ubrzo shvatiti da vam nedostaju resursi za vaše poduhvate. 

Profimedia
 

Petak

U petak i subotu akcenat će biti na emotivnim i partnerskim odnosima. Suočavate se sa situacijama koje traže veliku promenu od vas. Neki odnosi su dotrajali i ne mogu više da se nastavljaju na isti način. Vreme je rastanaka i oslobađanja od svega što je toksično po vas. Izbacite stare stvari i oslobodite se viška iz svog okruženja.

Emocija straha i ljubomore biće prisutna ovih dana, posebno strah od napuštanja i odbacivanja. Mnogi mogu biti uvučeni u igru moći i manipulacije. Izbegavajte takve osobe ali i vi ne igrajte na tu kartu. Obiće vam se o glavu. Neki odnosi mogu se zauvek završiti ovog dana. Iako imate jak osećaj vezanosti i navike, najbolje bi bilo izbaciti neku nezdravu naviku ili se osloboditi toksičnog odnosa. 

Subota

Ako u subotu ostanete ne dodirnuti stavovima drugih ljudi i dozvolite im da imaju drugačije poglede na život i svet, možete imati interesantne uvide i preokrete u izvesnoj situaciji. Okupirani ste novcem i troškovima, kao i odnosima koji su na klimavim nogama. Ukoliko se otvorite za nove mogućnosti i promene, ovaj dan može biti veoma produktivan. Neočekivani novac ili prilika za zaradu se pojavljuje, kao i iznenadni susreti. Uradite nešto drugačije ovog dana. Ovog dana Venera, planeta ljubavi i obilja, ulazi u znak Bika. U narednim nedeljama fokus će biti na prioritetima, vrednostima i finansijama. 

Pixabay
 

Nedelja

Nedelju završavamo obiljem Mesečevih aspekata i jednim planetarnim. Dan donosi pregršt poziva, komunikacije i kretanja. Razmišljate o novcu i pravite akcioni plan za dalje investicije. Brige i strah od nemaštine su prisutni. Osećate veliku lenjost da se pokrenete. Imate veću potrebu za hranom i uživanjem. Ipak, Mars u konjukciji sa Jupiterom u znaku Ovna traži od vas hrabrost i inicijativu.

Usudite se da sanjate i pokrenete velike snove i projekte. Budite lider i izrazite svoje autentične ideje. “Sreća prati hrabre” najbolje opisuje ovaj aspekt. Ne sedite skrštenih ruku. Osvrnite se oko sebe i prihvatite pozive za napredak koji dolaze brzo i neočekivano. Uspeh u obrazovanju, radu sa strancima ili sudski procesi sada su naglašeni. Očekujte puno priče, razmišljanja i poziva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike