Oprez! Sutra stiže retrogradni Merkur: Šta ovaj period znači za vaš znak?

09.05.2022

11:05

0

Pokušajte da izbegnete sukobe i rasprave

Oprez! Sutra stiže retrogradni Merkur: Šta ovaj period znači za vaš znak?
supermoon-g98e3a52ea_1280 - Copyright Profimedia

Za neke horoskopske znake maj bi se mogao pokazati kao najintenzivniji mesec u godini. Nije ni čudo, astrološki gledano, ovaj prolećni mesec ima mnogo toga na repertoaru: krvavi mesec 16. maja najavljuje nove početke. Osim toga, vrlo specifična retrogradna planeta izazvaće veliki vrtlog emocija. Sada je vreme da se čvrsto držimo, jer će biti turbulentno.

Retrogradni Merkur uzrokuje haos?

Događaj od kojeg se astrološki strahuje ide svojim tokom, 10. maja je službeni početak retrogradne faze Merkura u znaku Blizanaca, koja će trajati do 3. juna 2022. godine. Pravo je vreme da se vratimo na neke stvari i razmislimo o prošlosti. Potrebno je zastati i obratiti pažnju na poruke koje nam Merkur šalje.

Ovan

Ovo je vreme za razmišljanje. Dobro razmislite o tome kako odlučujete da komunicirate s ljudima oko vas. Ako dođe do teških tema, pazite što govorite. Najprije se uskladite s namerom svog srca, a zatim dopustite da reči poteku s ovog mesta. Ako je moguće odložite putovanja i eventualne selidbe.

Profimedia
 

Bik

Možda imate puno nedovršenih poslova koje morate rešiti. Ovaj retrogradni Merkur može vam skrenuti pažnju na stvari koje niste dovršili, a koje treba rešiti jednom zauvek. Iako ovo može biti izazovno. Budite pažljivi kada su finansije u pitanju, pomno planirajte potrošnju.

Blizanci

Merkur je vaš vladar pa ćete uvek osećati njegove učinke. Vaš um je uvek pun ideja, ali pod ovom energijom od vas se traži da usporite i razjasnite šta stvarno želite. Ono što je za vas bila istina pre nedelju dana, mesec ili godinu, možda nije vaša istina danas. Usporite i prepustite se mirnijem toku.

Profimedia
 

Rak

Merkur može otkriti neke iznenađujuće informacije koje su duboko skrivene u vašoj podsvesti ili od nekoga ko vam je blizak. Vaša će intuicija takođe biti pojačana tokom ovog perioda vremena, stoga verujte svim osećajima iz stomaka koji se pojave. Razmislite o svom ljubavnom životu, možda je vreme za promene.

Lav

Pod ovim retrogradnim Merkurom važno je verovati svojim instinktima. Ako vam se učini kao da vam neke osobe pružaju lažne informacije, obratite pažnju. Budite oprezni i pokušajte izbeći nagle reakcije. Pazite na ono što obećavate drugima ili na poslove i projekte koje treba da preuzmete, možda će vam to biti teže i napornije nego što ste mislili, piše novi.ba.

Profimedia
 

Devica

Merkur je vaša vladajuća planeta, tako da ste uvek usko povezani s njegovim retrogradnim kretanjem. Možda ćete morati da utvrdite svoje granice kada je u pitanju vaše radno okruženje.

Budite sigurni da su sva očekivanja jasno izražena. Ako morate riješiti sukob ili spor oko ugovora, budite strpljivi, ali držite se svog plana. Bolje se brinite o sebi, o svom telu i o svom mentalnom zdravlju.

Vaga

Ovo je vreme da razmislite o svemu što ste naučili. Provedite neko vreme u tišini pregledavajući sve univerzalne lekcije na kojima ste radili. Dobro razmislite o svemu i postavite prioritete.

Škorpion

Obratite pažnju na svoje snove i tihi glas svoje podsvesti tokom ovog retrogradnog Merkura. Možda ćete imati najviše koristi od pisanja dnevnika. Ovo mirno vreme razmišljanja i kontemplacije biće dobro za vašu dušu i pomoći će vam da odredite kako se stvarno osećate.

Profimedia
 

Strelac

Ovo je vreme kada ćete shvatiti kako da reorganizujete stvari u svom životu. Samo budite sigurni da postavite granice na putu ostvarenja ciljeva. Nastupiće promena emocija, budite spremni na to.

Jarac

Budite izbirljivi oko projekata koje odlučite preuzeti u ovom trenutku, oni možda neće biti ono što ste očekivali. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema koje niste rešili iskoristite ovu energiju i odvojite vreme za to. Vođenje brige o sebi pomoći će vam da ostanete prizemljeni. Pokušajte izbeći sukobe i rasprave.

pixabay/Activedia
 

Vodolija

Možda ćete morati ponovo da se osvrnute na odnose iz prošlosti ili se pozabaviti obrascima za koje se čini da se ponavljaju u vašim odnosima. Ako se stara veza vrati u vaš život tokom tog vremena, u redu je postaviti granice i reći ne, ali i zapitati se šta je to što bi mogli da naučite iz ovoga. Okrenite se sebi i vodite računa o svom duhovnom stanju.

Ribe

Pod energijom retrogradnog Merkura, možda ćete morati da postavite granice ili da ih pomerite posebno kada je reč o osobama koje vas okružuju.

Ovaj period takođe može istaći vašu životnu situaciju, stoga ako možete, izbegavajte donošenje velikih odluka dok Merkur ponovo ne krene direktno. Kako ste osetljivi, potrebno je da izdvojite dodatno vreme za sebe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike