Pobačaj se dogodio u pauzi koncerta! Potresni detalji iz prošlosti Vesne Zmijanac: „I danas me to boli"!

13.10.2021

11:25

1

Autor: M. Gudžulić

Pevačica je jednog sina izgubila 1986, u sedmom mesecu trudnoće. Ista sudbina ju je „stigla" i godinu dana kasnije...

Pobačaj se dogodio u pauzi koncerta! Potresni detalji iz prošlosti Vesne Zmijanac: „I danas me to boli"!
Copyright Vesna Zmijanac ATAImages/Antonio Ahel

Poznata pevačica Vesna Zmijanac prošla je kroz pravi pakao dok nije rodila svoje prvo i jedino dete, Nikoliju Jovanović, koja se takođe ostvarila na muzičkoj sceni. Prvog sina kog je čekala s tadašnjim suprugom Vladom Jovanovićem izgubila je u sedmom mesecu trudnoće 1986, da bi je ista sudbina sustigla i godinu dana kasnije, opisala je ona u svojoj autobiografiji „Kad zamirišu jorgovani".

Veliki gubitak ostao joj je bolna tačka, a jedno vreme se i pitala - čime je ona tako nešto zaslužila, samo želeći da postane roditelj.

Pobačaj se dogodio u pauzi koncerta u Mladenovcu

- Naše prvo dete, sina, Vlada Jovanović i ja izgubili smo 1986. godine, kada sam bila u sedmom mesecu trudnoće. Spontani pobačaj dogodio se u pauzi koncerta u Mladenovcu. I ne zamerite mi što tu scenu, porođaja koji je iznenada i prevremeno otpočeo, a potom se odvijao u garderobi iza pozornice, a trajao je i u toku puta do Beograda, pa i nekoliko minuta u bolnici, ne mogu opisati čak ni danas, kada je prošlo dosta vremena. Jer, to je jedan od onih bolova koji još boli, praznina koja još zjapi istom tamom, i kad god se toga setim (a sećam se vrlo često), uvek mi se utroba zgrči - počela je pevačica koja je, prema sopstvenom priznanju, često sebe krivila za nemili događaj.

Vesna Zmijanac ATAImages/Antonio Ahel
 

Pitala sam se...

Drugi pobačaj, potresno svedoči, dogodio se u približno istim okolnostima.

- Vladino i moje drugo nesuđeno dete, takođe sina i takođe u sedmom mesecu trudnoće, izgubila sam pod približno istim okolnostima 1987. godine. Pitala sam se i onda i, još uvek se ponekad zapitam, čime sam zaslužila da mi se dogodi to što mi se dogodilo - objašnjavala je u pomenutoj autobiografiji ona.

Vesna Zmijanac se dve godine posle drugog pobačaja ostvarila u jednoj od najlepših životnih uloga. Tada je rodila Nikoliju i postala majka. Danas, kako njena naslednica ima dve ćerke, uživa i u ulozi bake.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike