„Svatovi" kriju veliku tugu: Hit Vesne Zmijanac inspirisan je istinitim događajem

19.09.2021

20:44 >> 20:57

0

Pevačica je ovu pesmu snimila 1990. godine, a stihovi su mnogima izazvali suze

„Svatovi" kriju veliku tugu: Hit Vesne Zmijanac inspirisan je istinitim događajem
Vesna Zmijanac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tekstovi mnogih domaćih pesama često u sebi sadrže neku posvetu ili su inspirisane nekim stvarnim događajima. Vesna Zmijanac jedna je od onih koja svojim glasom može da iznese stihove koje u sebi zadrže ogromnu tugu. To je slučaj sa njenim velikim hitom „Svatovi”.

Vesna Zmijanac, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vesna je pesmu „Svatovi” snimila 1990. godine, a kako se tada pričalo, ona je inspirisana istinitom pričom. Navodno priča koja stoji iza pesme jeste zapravo tragedija koja je zadesila ljubavni par. Kako se pričalo, njih dvoje su krenuli na probu venčanja, ali su živote izgubili u saobraćajnoj nesreći.

Stihovi Vesnine pesme ukazuju na veliku tugu, a ako ih ne znate, pročitajte ih u nastavku i mnoge stvari će vam biti jasnije.

– Rastaju se drumovi, dele polje na dvoje, sastaju se dušmani, hoće da nas razdvoje. Čiji ono svatovi bez muzike poljem hode, čiji ono svatovi uplakani kolo vode, čiji ono svirači mesto pesme tugu poje, čiji ono svirači mesto para suze broje… Sudbina nam sudila, mi smo sami ostali, nisam te ni ljubila, a već smo se rastali… – glasi deo pesme.

Vesna Zmijanac, ATAImages/ Antonio Ahel

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti