Dva velika malera Dragana Kojića Kebe: Posle jednog sagradio kuću u Loznici, a i upoznao kuma Mirka Kodića!

04.04.2021

20:42 >> 20:15

0

Od skakanja s bine, kad je umalo ostao bez pantalona, do suza u avionu i putovanja bez dinara, pevač je prošao sve i ne žali se, već se rado seća i spominj

Dva velika malera Dragana Kojića Kebe: Posle jednog sagradio kuću u Loznici, a i upoznao kuma Mirka Kodića!
Copyright Dragan Kojić Keba, pintscreen „Sceniranje"

Dragan Kojić Keba, jedan od najpoznatijih domaćih pevača, prisetio se svojih početaka pa „doterao” priču i do najupečatljivijih pehova, koji su mu, pak, mnogo doneli. Posle jednog, naime, sagradio je kuću u rodnoj Loznici, iako na to nije baš mogao da računa u „kriznom trenutku”.

– Na prvom koncertu u Domu sindikata, skočio sam sa bine i posle druge strofe da se popnem gore, pukao mi je kaiš. Ja nisam znao šta da radim, tu su bile sekunde – prisećao se on u „Sceniranju” samog početka svoje bogate karijere, pa nastavio o pehu: U prvom redu je sedeo kolega koji mi je bacio kaiš, ja sam polako namestio i snašao se.

Pročitajte još:

Ovom prilikom, osvrnuo se i na trenutak kada je zaplakao u avionu, kojim se po prvi put vozio. Tada, putovao je za Kanadu.

– Dobio sam poziv da pevam u kafani u Torontu. Ja tad prvi put u avionu, do tad nisam išao dalje od Loznice. Ja uzimam novine, kad u njima članak o najvećim avionskim nesrećama u istoriji. A na razglasu u avonu, narodne pesme i Nadina „Treba mi rame tvoje”. Tu sam se rasplakao. Kad sam stigao u Toronto i zapevao, godinu dana me nisu pustili iz Kanade – kuću u Loznici sam napravio od tih para, a otišao sam bez dinara u džepu. Nikad nisam umeo da čuvam pare – pričao je on.

Na tom putu, koji mu isprva nije izgledao kao da će „izaći na dobro”, upoznao je i budućeg kuma.

– Tamo sam upoznao i budućeg kuma Mirka Kodića, koji je tamo bio na turneji sa Šabanom (Šaulićem) – dodao je Keba.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike