Ljubio Soraju, Nensi, Lanu! Ali nijedna nije bila kao Barbara: Deset velikih ljubavi Frenka Sinatre!

14.05.2021

12:48 >> 13:14

0

Sa Marksovom, ostao je u braku do samog kraja - čuveni Glas preminuo je na današnji dan, 14. maja, pre 23 godine, od srčanog udara

Ljubio Soraju, Nensi, Lanu! Ali nijedna nije bila kao Barbara: Deset velikih ljubavi Frenka Sinatre!
Copyright Frenk Sinatra Profimedia

Frenk Sinatra, osim kao veliki šoumen, punio je novinske stupce i detaljima iz svog turbulentnog, ljubavnog života. Žene je mnogo voleo i uživao je u njihovoj pažnji, toliko da su mu se veze često i preklapale. Vernost ga, inače, nije krasila ni u braku, ali on zbog toga nije mnogo žalio – izazovima bi se, šta više, maksimalno prepuštao sve do 1973, kada je upoznao „pravu gospođu pravu”.

Prva ljubav

Frenk je Nensi Barbato upoznao u letnjem kampu 1934. godine. Svirao je ukulele, a ona je na terasi uživala u ljubavnim pesmama, lakirajući nokte. Venčali su se 4. februara 1939. i u braku dobili troje dece – Nensi, Frenka i Tinu. Zbog njegovih brojnih afera, međutim, vest o rastanku saopštili su javnosti na Dan zaljubljenih, posle jedanaest godina braka.

Frenk Sinatra Profimedia

Lana Tarner

Sinatra ju je prvi put video u filmu „Poštar uvek zvoni dvaput“. Tada, navodili su strani mediji, rekao je samo: „Nju želim.“ Istainformacija kasnije je dobila svoje mesto i u biografiji „Sinatra – Behind The Legend“ . I, naravno, dobio je šta je tražio. Zbog Laneje, inače, napustio suprugu Nensi, ali joj se brzo i vratio. Lana je, sa druge strane, za to saznala iz novina, pa je otišla da se požali Avi Gardner, koja Frenku takođe nije odolela.

Pročitajte još:

Turbulentno s Avom

Naime, posle svega nekoliko meseci od „svečanog povratka”, ljubav Nensi i Sinatre „pukla je” upravo zbog Ave! U tom periodu, samo su tabloidima „cvetale ruže”, kako je svađa i skandala bilo i više nego dovoljno. Međutim, posle tek dve godine ljubavi, rastali su se i njih dvoje, pa zvanično i razveli 1957. godine.

Tajna veridba

Lorin Bekol, posle smrti  supruga Hamfrija Bogarta, rame za plakanje bio je – prijatelj, Frenk Sinatra. Vremenom, postali su „i više od toga” i iako je on oklevao, na kraju su se i verili. O svemu tome, međutim, ćutali su u javnosti, sve dok ih žuta štampa nije raskrinkala. Čuveni Glas verovao je da je Lorin sve rekla, pa su se ubrzo razišli.

Cimerka?

Merilin Monro i Frenk bili su veliki prijatelji, pa i cimeri jedno vreme, a navodno, 1961. ponudio joj je i brak! Naime,  u biografiji „Behind The Legend“ piše da je njihova platonska veza prestala kada ju je šoumen jednog jutra zatekao kako naga stoji ispred frižidera, s malim prstom kod usana. „Da li da popijem sok od grejpfruta ili pomorandže?“ pitala ga je tada, pisalo se ranije.

Marilin Monro Profimedia

Džulijet Prous

Njih dvoje su se upoznali na snimanju filma „Kan-kan“. Sinatra i plesačica 1962. objavili su veridbu, ali su je ubrzo i raskinuli. Prema pisanju „Gardijana”, Džulijet je htela da se posveti karijeri i čak nije bila zaljubljena, već „samo polaskana”. „Znao je da bude nezgodan nakon nekoliko pića”, tvrdila je ona.

Sudbonosno „da” po treći put izgovorio je – Mii Farou

Mia Farou bila je tek na pragu dvadesetih kada se 1966. udala za pedesetogodišnju zvezdu. Bračna sreća, pak, bila je kratkog daha – već nakon dve godine sve je bilo gotovo.

Grejs Keli?

Grejs i Sinatra su isti kada je u pitanju zavođenje kolega – prema biografiji Vendi Laj, naime, on je bio u prilici da upozna tu njenu „drugu stranu”. Nesrećna u braku s princom, često je „završavala u naručju kolega” i starih prijatelja iz Holivuda. Na njenoj listi, pisalo se, bili su tako Gari Kuper, Marlon Brando, Bing Krozbi, pa i Frenk.

Frenk Sinatra Profimedia

Soraja

Čak i ako je samo trač u pitanju – sa nekadašnjom suprugom poslednjeg iranskog šaha, bivšom kraljicom Sorajom, „Frenki boj” navodno je proveo jednu, ali svakako noć za pamćenje. Kad je o ovome počelo aktivno da se šuška, „u istom košu” našla su se i imena poput Džudi Garland, Nensi Regan i Džeki Onazis… A Sinatra je počeo da važi za čoveka „koji nije mogao mirno da prođe ni pored jedne lepe žene”.

Barbara Marks

Posle toliko žena, brakova, bila je samo jedna – Barbara. Upoznao ju je 1973. i to je bila „ona prava”, zrela, lepa i pametna… Za veridbu, poklonio joj je 17-karatni dijamantski prsten. U njenoj biografiji „Lady Blue Eyes“, sa druge strane, pisala je:

– Bila sam njegova saputnica, savetnica, muza, psihijatar i ljubavnica.

Venčali su se 1976. i bili su u braku sve do njegove smrti, 1998. godine.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike