„Mikisti“ i „Đokisti“ nikad nisu bili pravi rivali! Ćerka pokojnog Jevremovića o velikom prijateljstvu legendarnih pevača

18.05.2021

07:15 >> 08:16

0

Vest o Marjanovićevoj smrti i te kako ju je pogodila

„Mikisti“ i „Đokisti“ nikad nisu bili pravi rivali! Ćerka pokojnog Jevremovića o velikom prijateljstvu legendarnih pevača
Copyright Jelena Jevremović printscreen Kurir TV

Tužna zbog smrti Đorđa Marjanovića, Jelena Jevremović prisetila se tatinog velikog prijateljstva s legendarnim pevačem, zbog kog je svojevremeno, kako je ona otkrila, ostavio i fakultet, te pošao sa njim u Rusiju da peva. Ćerka pokojnog Mikija Jevremovića, uprkos raznim pričama koje su se godinama pričale, tvrdi da čuveni Mikisti i Đokisti nikad nisu bili pravi rivali, a zatim je pokušala i da objasni koliko je samo Marjanović bio rado viđen gost u njihovoj porodičnoj kući.

Jelena Jevremović printscreen Kurir TV

– Đorđe je bio naš veliki prijatelj. Moj otac i on su se decenijama družili. Mikisti i Đokisti nikad nisu bili pravi rivali. Glavni predsednici tih udruženja su se sastajali i spremali planove za dalje turneje, festivale… Koliko god bili rivali, bili su veliki prijatelji – počela je priču proslavljena pevačica, pa istakla da je Marjanović mnogo pomogao njenom ocu da osvoji Sovjetski Savez.

Jelena Jevremović printscreen Kurir TV

– Đorđe je bio stariji desetak godina od mog oca. Krajem šezdesetih godina je poveo Mikija na turneju sa sobom. Đorđe ga je predstavio kao nadu nove Jugoslavije. Moj otac je bacio pod noge Ruse, jer su cenili živo izvođenje. Miki je 1976. i 1977. bio proglašen za najboljeg pevača Sovjetskog Saveza – seća se Jelena za „Kurirovu televiziju”. – Tata nije završio fakultet, jer ga je Đorđe poveo u Rusiju. Ostala su mu tri ispita. Bio je najbolji student, ali je batalio studije. Ostao je najstariji apsolvent na fakultetu, kako je u šali govorio, zahvaljujući Đorđu Marjanoviću – otkriva ona, a zatim objašnjava kako je prijateljstvo između dva „rivala” trajalo i više od pola veka: – Imali su u Rusiji i po tri koncerta dnevno. Provodili su deset meseci na turneji. Kasnije je Đorđe bio redovan gost kod nas u kući. Dolazio je na slave, a kad se povukao, i na tatine koncerte. Mogle bi da se ispredaju priče o tom prijateljstvu. Preko pola veka su se oni družili.

Kada je Miodrag Miki Jevremović preminuo u januaru 2017. godine od posledica moždanog udara, Đorđe Marjanović bio je veoma tužan, a Jelena se i sada oseća isto.

– Teško mi je da pričam o tome… Plakala sam kad su mi javili da je umro. Uvek ću ga se sećati kao dobrog čoveka, prijatelja i velikog umetnika koji je sebe davao maksimalno i pesmi i obožavaocima. U sjajnim odnosima sam danas s njegovim sinom Markom. Verujem da su Miki i Đorđe sada zajedno. Srećna sam što ih više ništa ne boli. Oni sada paze na nas koji smo ostali dole. Neka ti je laka zemlja, dobri naš Đorđe, pozdravi mi tatu i pevajte sa anđelima – kaže Mikijeva naslednica.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike