Dva puta su me operisali za dva dana! Voditeljki lekari ponovo spasili život

13.06.2021

12:48 >> 13:08

0

Autor: Marija Mitić

Maja Žeželj prošla je kroz agoniju kada joj se javila gangrena slepog creva, u periodu kada je bila zaražena koronavirusom

Dva puta su me operisali za dva dana! Voditeljki lekari ponovo spasili život
Copyright Maja Žeželj, Foto: Printscreen Youtube/RTS

Maja Žeželj nedavno je prošla kroz pravu agoniju, kada je zbog sepse bila u komi čitavih 40 dana. Lekari su voditeljki ponovo spasili život tokom pandemije koronavirusa, kada joj se dok je bila zaražena javila gangrena slepog creva.

– Tokom korone, ljudi iz bolnice Dragiše Mišović, koji su mi ponovo spasli život, pitali su me: ‘Možete li vi da se nekada normalno razbolite’, kaže Maja i otkriva detalje drame.

– Bio je život u pitanju, jer mi se u drugoj nedelji kovida desila gangrena slepog creva, a budući da sam u prvoj nedelji pila veće količine aspirina, posle operacije je nastupilo unutrašnje krvarenje. Zbog toga su dva puta morali da me operišu u dva dana. Dve totalne anestezije u 48 sati nisu baš nešto najbolje što može da vam se desi, ali lekari su, srećom, na vreme prepoznali problem i odreagovali, kaže voditeljka.

Maja kaže da je imala dovoljno snage da se nosi sa ovim nedaćama koje su je zadesile.

Maja Žeželj, Foto: Printscreen Youtube/RTS

– Nikad nisam razmišljala u stilu ‘zašto baš meni’, što ne nekome drugome’. Nema ni onoga ‘zašto baš sad’, jer je jedini mogući odgovor – eto, desilo se. Nema pitanja ni tapkanja u mestu, već ustaneš, otreseš prašinu s kolena, zakrpiš se i ideš dalje. Bilo je smešno kada je Lena, kad sam otišla da operišem slepo crevo, pitala: ‘Pa, hoće li joj ostati nešto u stomaku’, jer smo krenuli da vadimo jedno po jedno, ispričala je Žeželj za magazin Hello.

Na pitanje koliko su je menjale te dramatične situacije, Žeželjeva kaže:

– To je život… Vrednosne skale su mi se sigurno pomerile. Prioriteti su mi, verovatno, drugačiji nego što bi bili da se sve to nije desilo, ali imam utisak da su mi na to ‘neću da se nerviram’ više uticale godine nego sudar, sepsa, slepo crevo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike