Najbolja žena je tuđa, a idealan muškarac je mrtav! Teorije Vedrane Rudan na koje niko nije ravnodušan

25.06.2021

15:51 >> 20:21

0

Književnica je dobro poznata po svom nepristrasnom i sočnom jeziku, a glavni fokus pisanja su joj sirotinja, ugrožene žene, običan narod, tajkuni, vlast, b

Najbolja žena je tuđa, a idealan muškarac je mrtav! Teorije Vedrane Rudan na koje niko nije ravnodušan
Copyright ATA Images

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan je svojim dosadašnjim pisanjem i izjavama pokazala da nema dlake na jeziku, a naročito kada su u pitanju muškarci. Ona je surovo iskrena, a ujedno i duhovita kada je u pitanju jači pol, ili ipak, u njenom slučaju vucibatine i otkačeni sirotani.

Ekipa portala 24sedam se potrudila da izdvoji neke od njenih najzanimljivijih teorija, predrasuda i stereotipa, koji se tiču nikoga drugog, nego muškaraca.

Dakle, do muža, mislim, pravog muža, može doći samo udata žena. I tu je kvaka. Sve te mlade devojke žele sebi isprva naći komada. Pogrešno, pogrešno. Svi oni su ili oženjeni ili pederi i ni jedan od njih ne pada na neudate devojke. Kući već imaju ženu, neki i detence, mlada devojka želi brak i bebu i pelene i noćno vrištanje, od nje treba bežati brže nego od vlastite dece.

Vedrana Rudan, Antonio Ahel/ATAImages

Zato se, drage moje, pre nego nađete muža, morate se udati za prvog koji naleti. Nije bitno je li pametan, lep ili bogat. Udata žena šalje poruku koju svi mužijaci vrlo dobro razumeju. Ja sam njegovom udu na milost i nemilost dana, meni niko ne treba, ja sam zauzeta.

Ha, pomisli svaki oženjeni muškarac u vašoj blizini, ti samo misliš da je njegov ud, kako smo nekad u mračini govorili, dom kulture sa vodoskokom. Nije, srce, nije. Ja ću ti pokazati što je ud, šta je udina, j*bote. Jedan kres s vremena na vreme neće ubiti ni tebe ni mene. Ti udata, ja oženjen…

Tanjug/Jadranka Ilić

To, moje cure, to! Kad ga zgrabite, kao udana žena moći ćete birati jer ne šaljete okolo poziv očajnice, tražim muško, muško mi dajte, muža oću, obrađujte ga polako. U svakoj hotelskoj, motelskoj ili nekoj trećoj sobi dajte sve od sebe. Ponekad ne dajte nego mu kukajte, vaš je život dolina suza, niste vi znale dok njega niste upoznale što je s*ks, baš vam je žao što se morate na brzinu obući i otići mužu spremiti hobotnicu na belom, kiselom grožđu u umaku od rajčice. Morate mu dati do znanja da osim što se dobro j*bete još bolje kuhate.

Eto, tako ćete naći zgodnog, mladog, uspešnog muža. To ima i svoju dobru i svoju lošu stranu. Dobra je što ćete s ponosom okolo moći govoriti, ovo je moj muž, pokusnog kunića ste bacili u večna lovišta gde mu je i mesto. Budaletina. Loša strana je što će njegova ostavljena žena vrlo brzo naći ljubavnika, muškarci padaju na razvedene, pa će vam njegova deca upropastiti svaki vikend, o alimentaciji, kupovanju patika i plaćanju ortodonta da se ne govori.

Vedrana Rudan, Antonio Ahel/ATAImages

Želim reći. Mlade ste, lepe ste, obrazovane ste, pametne ste, koji će vam k*rac muž, muškarac u punoj snazi i lepoti? Nađite nekog nonića koji će moći da plati vaše lude snove, haljine, cipele, torbe i putovanja. Pre nego mu se nasmešite svakako proveriti sve njegove vlasničke listove. Nakon mesec ili tri ubaciti mu u čaj od lipe tri vijagre, testament neka vam sastavi ljubavnik.

Muškarci, pravi muškarci, oženjeni muškarci, uspešni muškarci, potpuno su ludi samo za udovicama. Njihov status sve govori: Udaju neću, samo ud hoću!

Razumete devojke? Idealan muškarac je mrtav muškarac.

I nikad, nikad, nikad nemojte zaboraviti. Samo je tuđa žena dobra žena. Ovo su samo neki od stavova koje je spisateljica objavljivala na svom blogu.

Printscreen / Youtube

Muškarcima zameram ono što im zameraju sve žene. Bezosećajnost, bahatost, primitivizam, nepoznavanje lokacije klitorisa, neznanje ništa o ulozi klitorisa u životu žene, očekivanje da im moramo svaki dan skuvati ručak i večeru, brinuti o zajedničkoj deci same, umirati od straha kad si kupimo nove cipele, već imaš doma jedne, brinuti o njegovim starcima kad su na umoru, tešiti ih kad ih nakon pijane noći boli glava. Muškarci vladaju svetom, žene doživljavaju kao predmet, zarađuju više od nas iako radimo isti posao, stalno ocenjuju naš izgled, bacaju svet u ratove, vole samo sebe i druge muškarce…Ne samo na Balkanu. Hoćete još?

– Te vaše „vucibatine” kako im tepate puni sućuti, vjerojatno i sebe ubrajate u skupinu „otkačenih” sirotana koji se razlikuju od svoje velike braće, nisu ništa bolji. Oni žene kinje u skladu sa svojim mogućnostima. Čitaju im svoje prestrašne pesme, pišu dosadne knjige kojima se njihova žena koja ih uzdržava mora diviti, sve svoje životne promašaje tumače kao posledicu „okruženja” koje ih ne razume, umesto da se uhvate bilo kakvog posla da bi svojoj ženi olakšali borbu za njegov opstanak. Od zlih uspešnih muškaraca samo su gori zli neuspešni – rekla je Vedrana jednom prilikom za Espreso.

Vedrana Rudan, Foto: ATA images/Antonio Ahel

Podsetimo, književnica se razvela nakon 30 godina braka od svog supruga Ljubiše Drageljevića, a u utorak je ponovo izgovorila sudbonosno „da“ partneru koji je 16 godina mlađi od nje.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike