Predstavnica Izraela vatrenim plesom zaludela je Evropu: Noa je služila vojsku, a dijagnostikovana joj je teška bolest (FOTO)

12.05.2023

18:49

0

Obožava kamere, a san joj je bio da se pojavi na evrovizijskoj sceni

Predstavnica Izraela vatrenim plesom zaludela je Evropu: Noa je služila vojsku, a dijagnostikovana joj je teška bolest (FOTO)
Noa Kirel - Copyright Profimedia

Izraelska predstavnica Noa Kirel, nastupila je u prvom polufinalu Evrovizije, a njen energični performans i lepota pobrali su simpatije cele Evrope, zbog čega se plasirala u veliko finale.

Njena zahtevna koreografija, zanosni pokreti i ples milione su ostavili bez daha, a mlada Noa godinama sanja da nastupi na velikoj evrovizijskoj sceni.

Lepa Izraelka ima samo 23 godine, rođena je 10. aprila 2001. godine u jednom malom mestu u centralnom delu Izraela. Prvi singl "Medabrim" izdala je 2015. godine, nakon čega njena karijera kreće uzlaznom putanjom, a objavila je čak 41 singl.

Njeni hitovi na Jutjubu broje više od 550 miliona pregleda, a čak dvanaest njenih singlova su mega-hitovi u Izraelu, a autorska prava za jedan je otkupila čak i Milica Pavlović.

Dijagnostikovana joj teška bolest

Roditelji su joj dali ime Noja, ali nakon što joj je kao dvomesečnoj bebi dijagnostikovana teška bolest bubrega, rabin je predložio promenu imena u Noa (pokret na hebrejskom). On je takođe u šali predvideo da bi ona mogla postati plesačica, ni nesluteći da će 23 godine kasnije svojim plesom zaludeti čitavu Evropu.

Bila u vojsci

U februaru 2020. godine, Noa Kirel je regrutovana u Izraelske odbrambene snage (IDF) i služila je u vojnom bendu. Dobila je počasno otpuštanje, završivši dvogodišnju obaveznu službu 14. februara 2022. godine.

Noa je najmlađe dete Ilane i Amira Kirela i ima dva starija brata. Njen otac je izvršni direktor "Glassco Glass-a", preduzeća za uvoz stakla, a po očevoj strani, Kirelova ima rođake koji su ubijeni u holokaustu.

U geleriji u nastavku teksta možete pogledati Noine fotografiej iz privatnog života, bez kostima i scenske šminke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike