Kalina Kovačević o traumatičnom iskustvu posle porođaja: Doživela sam kliničku smrt, uplašila sam se šta će biti s mojim detetom!

09.10.2020

09:33 >> 13:12

0

Glumica je otvorila dušu i otkrila kako se suočila sa nekim od najtežih trenutaka u životu

Kalina Kovačević o traumatičnom iskustvu posle porođaja: Doživela sam kliničku smrt, uplašila sam se šta će biti s mojim detetom!
Copyright Foto: Printscreen Instagram

Glumica Kalina Kovačević gostovala je u emisiji „Balkanskom ulicom“ kod Vesne Dedić, u kojoj otkrila detalje iz detinjstva koji do tada nisu bili poznati javnosti. Osim toga, pričala je i o teškim trenucima kada je dok je bila na sceni čekala da joj jave da li joj je otac živ ili mrtav.

Ćerka pisca Siniše Kovačevića i glumice Ljiljane Blagojević priznala je da nije lako biti dete poznatih roditelja kao što mnogi misle, a otkrila je i da njih dvoje nisu verovali da će uspeti da se upiše na glumu.

– Roditelji nisu ni verovali da ću upisati Akademiju. Bili su u Crnoj Gori na moru kada sam im javila da ću ipak da probam na glumi. Moj otac je rekao: „Ma dobro, ako prođeš, prošla si”. Mislio je da je to još jedno od mojih ludila. Prošlo je petnaest dana, zvala sam ih i rekla da sam ušla u uži krug. Onda su shvatili da je nešto ozbiljno – izjavila je glumica i dodala:

– Velike traume i strahove sam imala što sam njihova ćerka. Stalno sam se bojala da ću nešto da pogrešim, da će neko da me procenjuje ili da me gleda negativno, te da ima gard prema meni. Svima sam se dokazivala, da ja ipak nešto znam, da sam vredna i da imam neki talenat. Kada sam sa 19 godina dobila drugu veliku nagradu, „Caricu Teodoru“ za najbolju žensku ulogu, nisam se radovala, a danas mi je toliko žao zbog toga.

View this post on Instagram

Ljubav❤️ @ljiljana_blagojevic

A post shared by Kalina Kovačević (@kalinakovacevic) on Sep 13, 2018 at 12:31am PDT

Kalina je pričala i o svojim ćerkama, ali i o trenutku kada se njen otac borio za život.

– Pored Mione, najveća radost mi je ćerka od 14 meseci, Anika. Srećna sam što će uvek imati jedna drugu, jer na ovom svetu neću biti doveka. Jedinica sam i znam koliko je to teško. Naročito kada je moj otac imao tu povredu, izliv krvi na mozak, te kada nismo znali da li će preživeti… To veče odvezla sam oca u bolnicu, tamo je bila doktorka Dana Grujičić, divna Dana, mnogo je volim i veliki je čovek. Odvezla sam ga u bolnicu i otišla da igram predstavu „Dama sa Kamelijama“, a sve vreme sam držala telefon u džepu od haljine da mi jave da li je živ ili mrtav. E, to je cena našeg posla, da ja zabavljam druge ljude u momentu kada mi se lomi život. To su stvari koje ću pamtiti dok sam živa – ispričala je Kalina, a zatim se osvrnula i na teške trenutke koje je preživela i tokom prve i tokom druge trudnoće.

– Anika je bila željeno dete. Tokom te trudnoće desio mi se problem, porodila sam se dva meseca ranije. Hitan carski rez. Želim da pozdravim sve sa neonatologije, oni su zaslužni što smo svi sada tu na okupu. Znam šta znači zanemeti od bola, jer nisi ugrožen ti, već biće kojem si u tom trenutku podario život i za kog si se toliko borio. Ali idemo dalje, rodila sam dva mala borca, dve prelepe devojiče i radujem se životu – rekla je Kalina u pomenutoj emisiji, pa se prisetila i prvog porođaja, posle kog joj je život visio o koncu.

– Tri dana nakon što sam rodila Mionu dobila sam sepsu, inficirala mi se materica, bila sam šest nedelja u bolnici. Beba je bila sa mnom, ali u boksu, jer nisam mogla da dojim zato što sam bila na teškim antibioticima. To mi je veoma stresan period u životu. Kada sam imala kliničku smrt i odregovala na neki lek, u glavi mi je prošao čitav život u slikama i nisam se plašila. Prošlo mi je kroz glavu šta će biti s mojim detetom i posle toga se više ničega ne sećam. Uplašila sam se samo ko će moju ćerku formirati kao ženu i ličnost – rekla je glumica i dodala:

– Dosta žena me pita kako sam imala hrabrosti za drugu trudnoću. Nakon prve sam učila da hodam, jer sam prvo ležala na održavanju trudnoće pet meseci i onda sam još dva meseca bila u bolnici dok sam se borila sa sepsom koja iscrpljuje ceo organizam. Od tolikog ležanja stvorila mi se voda u kuku, a rana se inficirala i nije mogla da zaraste, prosto nisam mogla da povežem, laički da kažem, noge i ruke da ih pomeram. Išla sam na vežbe. Sećam se aplauza kada sam prvi put mogla samostalno da dohvatim flašicu vode. Znam šta znači biti nemoćan i zato cenim ovo danas što imam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike