Prošlo je 15 godina otkako nas je napustio Nino Rešić: Bio je popularan i bogat, a imao velike poroke

18.10.2022

20:45

0

Bio je jedna od najvećih i najplaćenijih zvezda bivše Jugoslavije

Prošlo je 15 godina otkako nas je napustio Nino Rešić: Bio je popularan i bogat, a imao velike poroke
nino - Copyright Printscreen Youtube/ZAMOfficiall

Danas se navršilo tačno 15 godina od smrti pevača Nina Rešića, bosansko-hercegovačkog pevača koji je ostavio veliki trag u muzici. 

Bio je jedna od najvećih i najplaćenijih zvezda bivše Jugoslavije u prvoj polovini devedesetih godina. Međutim, sa slavom i bogatstvom nije umeo da se nosi, a o tome govore brojni poroci kojima se odao. Od posledica dugogodišnjeg konzumiranja alkohola je i preminuo u Opštoj bolnici u Bijeljini.

Printscreen Youtube/ Amir Rešić Nino
Nino Rešić

 

Iako je u životu mnogo zaradio, umro je kao podstanar i za sobom bogatstvo nije ostavio. 

 - Trudio se, dolazio je kod nas kada mu je bilo teško. Nije imao novca pred kraj, trošio ih je na sve, samo ne na nas. Bio je zavisnik od alkohola, lečio se par puta, ali nije uspelo. Pio je dve litre votke dnevno, bio je pitom i miran... Nisam rekla da je on bio loš otac, ali jednostavno nije umeo - kazala je svojevremeno njegova ćerka Sandra u emisiji „Premijera - Vikend Specijal“.

Antonio Ahel/ATAImages
Sandra Rešić

Gotovo da ne prođe nijedno slavlje bez velikih hitova koje je ostavio, poput „Donesi divlje mirise“, „Usne vrele kao žar“, „Udahni duboko“, „Što mi noći nemaju svanuća“, „Ti si kćerko tatin sin“, „Šta ću mala s tobom“ koji nikako ne blede. 

Printscreen Youtube/ OFFICIELNI KANAL NINO REŠIĆ LEGENDA
Nino Rešić

 

Albumi „Zbogom mala“ iz 1993. i „Šta ću mala s tobom“ iz 1994. godine su doživeli najveći uspeh i zapravo bili vrhunac Ninove karijere. 

Rešić je smatrao da je kruna karijere njegova solistička turneja od mesec i po dana u regionu, koja se potom nastavila mesec dana po Evropi. To je smatrao jedinim merodavnim priznanjem u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Inače, bio je nagrađivan oskarima popularnosti, zlatnim melosima i brojnim drugim nagradama.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike