Majka je iz zatvora donosila jezive priče! Teško detinjstvo Nataše Miljković: Živela sam sama sa sobom

03.07.2022

20:36

2

Autor: Marija Mitić

Voditeljka je odrastala u nesrećnim devedesetim godinama, a stalne obaveze roditelja taj period učinile su još stresnijim za nju

Majka je iz zatvora donosila jezive priče! Teško detinjstvo Nataše Miljković: Živela sam sama sa sobom
ATAImages/ M.M.

Prva asocijacija na voditeljku Natašu Mijković svakako je njen široki osmeh koji ima skoro uvek, međutim, iza njega se kriju bolne uspomene. Novinarka se u emisiji Vesne Dedić prisetila svog detinjstva, tokom kojeg je, kako kaže, najviše bila prepuštena samoj sebi.

Majka joj je radila u zatvoru iz kojeg je redovno donosila jezive priče, dok je otac bio novinar koji je posle posla, umesto porodičnog okupljanja, dane provodio čitajući novine. Nataša kaže da je sve to činilo da se oseća usamljeno.

- Mama mi je radila u zatvoru. Bila je socijalni radnik u bolnici i onda je donosila užasno teške priče sa posla, a tata je radio u ‘Večernjim novostima’. Novinar je bio i nije ga ni bilo kod kuće. On i kad dođe kući, ode i zatvori se u svoju sobu i čita novine. Ja sam jedinica, nemam ni brata ni sestru i moje odrastanje je bilo – živim sama sa sobom - ispričala je voditeljka i dodala kako je njena majka činila sve za njihovu porodicu.

ATAImages/Antonio Ahel
Nataša Miljković

Nataša se takođe prisetila i prvih izlazaka u Domu omladine, za koji su ulaznice bile u visini četvrtine plate njene majke.

- To su bile devedesete godine. Bila sam drugi razred gimnazije i rešim ja da krenem sa drugaricom u "Tačku", Dom omladine. Ulaz u "Tačku" bio je pola marke, a moja majka u tom trenutku zarađuje dve marke, znači četvrtina plate za ulazak tamo. Ne znam kako smo se snalazili tih godina, ali kad odeš tamo, uopšte ti ne bude loše. Lepo je bilo, veselo. To su bili prvi izlasci - priča voditeljka i dodaje da je mnogo toga važnog naučila od majke.

ATAImages/Antonio Ahel
Nataša Miljković

- Naučila sam da su žene sposobnije da iznesu teška vremena. Da u njima jednostavno proradi taj nagon da prežive, tj. da sačuvaju život svog mladunčeta, koliko god da imaju godina. Mi smo tada opstajali zato što je moja majka odlazila svakog vikenda u Bugarsku, u Sofiju, u grad u kojem moj tata živi i radi kao dopisnik. Ona odlazi, ali ne kod njega, već da odatle ide vozom za Istanbul, na neku pijacu i donosi robu koju šalje za Doboj mojoj tetki, koja to sve prodaje u butuku. Od toga smo mi živeli - ispričala je Miljkovićeva.

Bonus video:

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti