Pre godinu dana su poslednji put uslikani zajedno: Samo jedna žena može da pomiri prinčeve Vilijama i Harija

01.07.2022

07:38

0

Braća su nekad bila veoma bliski, ali to više nije slučaj

Pre godinu dana su poslednji put uslikani zajedno: Samo jedna žena može da pomiri prinčeve Vilijama i Harija
Copyright Tanjug/AP/Dominic Lipinski

Napeti odnos između princa Vilijama i njegovog mlađeg brata princa Harija postao je još lošiji. O tome bruje svi, a činjenica je da, od trenutka kada su princ Hari i njegova supruga Megan dali intervju Opri Vinfri, stvari više nisu iste.

Kraljevska braća su nekada bila veoma bliski, pogotovo od trenutka kada im je preminula majka, princeza Dajana. Kako navodi izvor kraljevske porodice, Kejt Midlton, supruga princa Vilijama, preuzela je tu ulogu da bude mirotvorac i pomiri braću.

Tanjug/AP/Dominic Lipinski
Prinčevi Vilijam i Hari

- Postoji mali tračak nade koji bi mogao da dovede do toga da braća ponovo pričaju, a to je Kejt - izjavio je izvor blizak porodici i dodao:

- Ona oseća da, uprkos svemu što se dogodilo, Vilijamu nije svejedno zbog gubitka Harija. Pokušala je da preuzme ulogu mirotvorca, ali za sada nema nekog uspeha.

Inače, na današnji dan pre godinu dana, braća su poslednji put uslikana zajedno, nasmejani. Oni su tada otkrili statuu njihove majke u palati Kensington, u čast 60 godina od njenog rođenja.

Kip koji su naručili prinčevi još 2017. godine postavljen je u rezidencijalnom delu vrta palate Kensington, u kojoj je princeza Dajana živela posle razvoda od princa Čarlsa.

Tanjug/AP/Dominic Lipinski
Prinčevi Vilijam i Hari

- Na dan kada bi proslavljali 60. rođendan naše majke, sećamo se njene ljubavi, snage i karaktera, osobina koje su je učinile silom dobra za ceo svet, dok je menjala bezbroj života na bolje. Svakog dana želimo da je još uvek sa nama i nadamo se da će ovaj kip zauvek biti doživljavan kao simbol njenog života i njenog nasleđa - naveli su tada prinčevi u saopštenju.

Tanjug/AP/Dominic Lipinski
Statua princeze Dajane

Bronzana statua prikazuje Dajanu, koja je stradala saobraćajnoj nesreći 1997. godine, okruženu decom u izdanju koje simbolizuje univerzalnost njenog nasleđa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike