Pišekovoj Hrvatska oprostila dug! Ovo je kuća zbog koje je sad u problemima, a sud joj još pre dve godine proglasio bankrot!

30.06.2022

20:40

0

Autor: 24sedam

Voditeljkina finansijska situacija je već nedeljama glavna tema u regionu

Pišekovoj Hrvatska oprostila dug! Ovo je kuća zbog koje je sad u problemima, a sud joj još pre dve godine proglasio bankrot!
mac_carpet_29012019_0295 - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Od iznenadne smrti Vidoja Ristovića finansijska situacija njegove udovice, voditeljke Nikoline Pišek, jedna je od glavnih tema u čitavom regionu. Do početka maja tekuće godine, kada je istoričar umetnosti preminuo, to se gotovo i nije dovodilo u pitanje jer je postojalo verovanje da ona takvih problema uopšte nema.

Oni su, naime, odavali utisak izuzetno imućnog para, ali se na kraju, prema navodima, ispostavilo da sve u stvari pripada Viktoru Ristoviću, odnosno Miši Grofu, ocu pokojnog Vidoja.

Miša Grof ATA Images/Antonio Ahel
 

On je upravo o tome i govorio oglasivši se za jedne beogradske medije. Tada, istakao je kako mu je Nikolina navodno tražila novac za nastavak renoviranja vile u Zagrebu došavši na četrdesetodnevni pomen suprugu, pa je naglasio kako „za tako nešto nema mesta, jer je sve u stvari njegova dedovina". Ona je, sa druge strane, u svom saopštenju rekla kako joj jedan deo svakako pripada nakon suprugove smrti.

Vila je problem?

Upravo zbog spomenute kuće - Nikolina i jeste u problemima. Novac za završetak radova nema, a duguje, kaži, onoliko koliko iznose čak dva kredita koja su ona i Vidoje uzeli da bi kupili vilu. Međutim, ono što mnogi nisu znali je da je Pišekova proglasila bankrot još u avgustu 2020. godine, kad je njena firma odeće za odrasle i decu doživela fijasko u poslovanju. Prema pisanju hrvatskog portala „Imperijal.net", finansijska agencija FINA je 13. avgusta započela proces stečaja pred opštinskim građanskim sudom u Zagrebu nad Nikolininom firmom, a sudija Ivana Princip je nakon toga donela odluku da je oslobodi obaveza prema svojim poveriocima, navodi se dalje.

Radilo se o dugovanjima prema Zagrebačkom holdingu, Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Ministarstvu finansija. Iz dokumenta o stečaju je jasno da je sud utvrdio da Nikolina Pišek nema imovinu koja bi mogla da se unovči i da od 2017. do 2020. nije imala platu, niti druge stalne prihode.

Slučajnost?

Takođe, u sudskom registru se vidi i kako je za kontakt sa Nikolininom firmom istaknut mejl pod imenom „avrtulek". Novinari „Imperijala" podsećaju da to može da asocira na skraćenicu od imena Ane Vrtulek.

Kad se na Guglu ukuca ovo ime, pojavljuju se razni naslovi, a reč je mahom o člancima iz 2009. u kojima se navodi kako su bivši direktor osiguravajuće firme „Sejf invest" Željko Đerek i njegova šefica računovodstva Ana Vrtulek osuđeni na četiri godine zatvora i na povraćaj 107.500 evra, koliko su, prema presudi zagrebačkog županijskog suda, izvukli iz te firme.

Nikolina Pišek ATAImages/ Antonio Ahel
 

Dalje ostaje nepoznato da li se radi o mejlu baš te osobe ili se voditeljka tek slučajno odlučila za to ime koje asocira na odbeglu knjigovođu. Dosad je bilo nepoznato kako Nikolina ima dva hipotekarna duga za vilu u zagrebačkoj ulici Polanjščak. Prema podacima iz katastra, vila ima 264 kvadratnih metara, dvorište površine 1.128 m² i bazen od 67 m².

Prvi zalog na to imanje stavljen je 14. maja 2021. i upisan kao založno pravo po ugovoru o stambenom kreditu, a u korist BKS banke. Drugi je podignut 28. maja 2021. godine. Radi se o uknjižbi založnog prava radi osiguranja novčane pozajmice u ogromnom iznosu, u korist jednog advokatskog društva, prenose beogradski mediji.

Nikolina Pišek ATAImages/ Antonio Ahel
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike