Bila sam sva u krvi i staklu! Jezivo priznanje Vedrane Rudan: Otac nas je maltretirao, dva puta sam pokušala da ga ubijem!

25.05.2022

10:54

0

Autor: Marija Mitić

Spisateljica je prepričala jednu nemilu scenu iz perioda adolescencije kada je imala ozbiljan fizički okršaj sa ocem

Bila sam sva u krvi i staklu! Jezivo priznanje Vedrane Rudan: Otac nas je maltretirao, dva puta sam pokušala da ga ubijem!
ATAImages/ A.A.

Vedrana Rudan poznata je po svom britkom jeziku i neretko zna da izjavama šokira javnost, što je slučaj i sada, kada je po prvi put progovorila o svom odrastanju te problemima koje je imala sa ocem, koji je maltretirao nju, njenu sestru i majku. 

Vedrana je u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" čak otkrila i da je dva puta pokušala da ubije oca, a drugog puta je jedva ostao živ.

- Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ - započela je svoje izlaganje spisateljica, pa nastavila:

 - Imala sam 21 godinu, diplomirala sam i radila. Bilo je to vreme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu maksi suknje.

Promo / Rino Gropuzzo
Vedrana Rudan

 - Radila sam, imala sam svoju platu i pratila modu, pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmerio me... Majka u uglu drhti, nikad se nije smeo dizati ton... a otac kaže: 'Juče si bila ku*va a danas si časna sestra, odluči se.'

 - Odgovorila sam mu 'ne s...', a majka je skoro umrla, jer sam prvi put digla ton na oca. Pomislila sam - šta mi se može dogoditi... ? Završila sam školu, radim...

- A onda mi je on prišao, podigao me i bacio u stakleni orman. Bila sam sva u krvi i staklu... imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... uhvatila sam je za te goruće "uši", digla u vazduh i bacila ocu u glavu! - prepričava Rudanva potresne momente iz života.

- Majka je viknula, otac se odmakao, bio je sav u krvi, od pete do glave, ali je ipak doktor u blizini uspeo da mu zakrpi rane. Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala 'ća ti je, Ive', a on odgovorio 'Vedrana je pokušala da me ubije'. Odgovorila mu je 'šta je dosad čekala.'

Vedrana Rudan/Foto: Wikipedia
Vedrana Rudan

- Tog dana sam otišla iz kuće u nameri da se nikad ne vratim. Tako je ostalo do udaje. A onda, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim detetom, bila toliko bedna da sam pozvala majku i rekla joj 'nemamo šta da jedemo, mogu li da dođem kod vas'. Majka je bila u neverici.

Vedranin otac je ipak na ovo pitanje odgovorio potvrdno, a najviše zbog njenog sina kojeg je obožavao.

 - Imala sam sina kojeg je on obožavao, pa me više od tada nije takao. Moj sin je, uz pomoć polupismenog dede, sa dve godine već naučio da čita kao neki pop. Bila je to natprirodna ljubav - zaključila je.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti