„Bio je moj heroj, strašno me je to poremetilo..." Život oca Đorđa Davida odnela je saobraćajna nesreća: Ovako je roker nekad o tome pričao

21.01.2024

23:10

0

Upravo se zbog njega, inače, okrenuo umetnosti

„Bio je moj heroj, strašno me je to poremetilo..." Život oca Đorđa Davida odnela je saobraćajna nesreća: Ovako je roker nekad o tome pričao
Đorđe David - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Đorđe David trenutno se nalazi u Makedoniji, zbog lančane saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao sinoć oko 20 sati. Na magistralnom putu Kumanovo - Granični prelaz Tabanovce roker je zadobio lakše povrede, dok je izvesna žena na koju je on navodno naleteo svojim vozilom izgubila život. Oglasivši se za medije, kazao je kako će tamo do daljeg morati da boravi zbog čitave procedure, a ovo inače nije i jedina drama na putu koju je on doživeo. 

Svojevremeno, naime, otvorivši dušu o velikoj porodičnoj tragediji, objasnio je kako je jedna saobraćajna nesreća odnela život njegovog oca. 

– Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala radio televizija Beograd i tada sam prvi put video Sonju Savić, Brstinu i druge - počeo je bio muzičar, pa dodao kako on isprva i nije želeo da se bavi umetničkim poslom.

– Moj otac je bio član saveza komunista i dok su svi gledali da „zabodu" neku lovu i vikendice, njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu... – istakao je, a onda se prisetio nemilog događaja kom je i prisusvovao.

Đorđe David, Antonio Ahel/ATAImages
 

„Bili smo u kolima..."

– ...Smrt oca me je negde opredelila za umetnost, uprkos tome što su svi u porodici bili akademski obrazovani ljudi, doktori, ja sam rešio da se bavim onim gde mi sloboda dozvoljava da budem svoj; bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila, a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi – siguran je bio Đorđe u jednoj ispovesti za „Grand", pa je onda zaključio rečima:

– Kad izgubiš idola u tim godinama, osećaš se potpuno izgubljeno, nesigurno, kao da nisi svoj i tražiš utočište u onima koji su slatkorečivi. Otišao sam u nekom trenutku pod led, samo heroin nisam probao. To je trajalo godinu dana, vrlo intenzivno. Zahvaljujući sportu i porodici, a nakon što sam video kako mi odlaze prijatelji, odlučio sam da pronađem izlaz. Mnoge od njih sam ispratio na onaj svet, bilo je tu dece mnogih poznatih ličnosti, predsednika država i predsedništva i svaka smrta je izazivala bol i potvrđivala da sam ja na dobrom putu tim što sam se opredelio za umetnost i za čist način života.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike