Petar Benčina ima brata koji je takođe glumac: Stariji je od njega 4 godine, ime mu je Igor i debitovao je u ,,Karauli"

10.11.2020

13:33

0

Kad su zajedno na setu uvek vlada kompromis, a ,,glumačka buba ih je ujela još kada su bili mali 

Petar Benčina ima brata koji je takođe glumac: Stariji je od njega 4 godine, ime mu je Igor i debitovao je u ,,Karauli"
Copyright Petar Benčina ATAImages/Antonio Ahel

Veliki broj glumaca zapravo je pošao stopama starije braće i sestara, pa tako i Petar, koji je četiri godine mlađi od Igora Benčine. Kako je stariji jednom prilikom objasnio, još kao mali su se ,,zarazili glumom”, pa zaigrali zajedno na daskama koje život znače, a na pitanje ko je bolji – uglavnom odgovara da je to njihov otac, koji i nije glumac.

– Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, snimamo zajedno ,,Volju sinovljevu”… Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac – brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac – ispričao je Igor.

Petar i Igor Benčina Instagram screenshot

Četiri godine stariji Benčina završio je glumu u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu „Karaula“, a šira publika čula je za njega tek nedavno, jer je dosad uglavnom igrao u stranijim produkcijama.

– Posebno sam uživao snimajući britansko-francusku kriminalističku seriju „Poslednji panteri“ u Londonu i Srbiji. Pre toga dugo nisam radio, a onda mi se ukazala prilika za ovako veliki projekat, pored ljudi koji su nominovani za Oskara Džona Harda i Samante Morton – izjavio je svojevremeno.

Pročitajte još:

Najpoznatija deca poznatih: Roditelji su ih proslavili, a oni su od toga profitirali!

Sergej Ćetković o usvajanju dece: Moje ćerke znaju sve!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike