Sin legendarnog Tome Zdravkovića: Nikad nisam želeo da se poredim s njim!

19.07.2021

20:16

0

Autor: M. Gudžulić

Aleksandar, kog je pokojni pevač dobio u braku sa Gordanom, nije imao pojma koliko je njegov otac ime u muzici sve dok se nije preselio u Kanadu

Toma Zdravković Printscreen RTV

Sin legendarnog Tome Zdravkovića, Aleksandar, imao je svega 13 godina kada je ostao bez poznatog tate. Dosta mu je vremena bilo potrebno sa bi se istinski suočio sa činjenicom da on više nije tu, ali kako je svojevremeno ispričao za domaće medije – pevač je isuviše voleo da uživa u životu, da bi mu vreme prolazilo na dijalizi.

Aleksandar Zdravković ,,Dobro jutro – Jovana & Srđan” printscreen

– Bio mi je šok kada je umro. Znao sam da je bio teško bolestan. Na prvoj operaciji koju je imao izvadili su mu bubreg na VMA. Ja sam kasnije saznao da su možda mogli da ga spasu. Ali nisu i onda je njegov rak prostate metastazirao na drugi bubreg i, onda mu je samo ostala dijaliza. Iskreno, ne verujem da bi on želeo i voleo da živi tako, da ostane bez bubrega i da ga vode na dijalizu.

Pročitajte još:

– Nije bio takav, on je voleo da uživa u životu – rekao je jednom prilikom Aleksandar koji je u Torontu završio filmsku školu i koji, kažu, neodoljivo podseća na Tomu.

U Kanadi sam tek shvatio ko je tata bio u stvari

– Kod kuće je bio uvek običan čovek. Tek kada sam posle njegove smrti otišao u Kanadu, pa video da moji prijatelji i njihovi roditelji slušaju njegove pesme, tek tada sam zaista počeo da shvatam koliko je važan moj otac i njegove pesme. S druge strane, ja sam živeo s njim dok je pisao, stvarao sve te poznate pesme. Bio sam tu, pored njega, dok još nisu ni postojale – objasnio je, pa naglasio da nikako ne bi voleo da „živi od prezimena”.

Aleksandar Zdravković ,,Dobro jutro – Jovana & Srđan” printscreen

– Radim kao tonac za koncerte, ali imam i svoj studio, u kojem snimam muziku, uglavnom elektronsku. Radim sa mnogim kanadskim umetnicima, reperima, ali snimam i svoje pesme. Menadžer Bane Obradović me nagovara da mu ih dam, možda i nešto objavim. Ipak, nikada nisam hteo da prolazim na prezime, nikada nisam hteo da se poredim sa ocem. Voleo bih da moja muzika prođe isključivo ako je dovoljno dobra, a ne zato što sam Tomin sin – rekao je svojevremeno za „Alo” Aleksandar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti