ISPRAVKA Tvrdnje izvora 24sedam da je Štajnfeldova ranije prijavljivala silovanje nisu kredibilne

18.06.2021

21:15

1

Autor: Ekipa 24sedam

Štajnfeldova se oglasila i demantovala naše tvrdnje

Danijela Štajnfeld, 24sedam/N.M.

Informacija do kojih je došao 24sedam da je Danijela Štajnfeld i ranije prijavljivala silovanja ispostavila se kao netačna.  Kako smo ranije objavili prema saznanjim izvora iz istrage, sumnja da je mlada glumica, prema izjavi svedoka bliskog njenoj porodici, lažno optužila pre više od 20 godina za pokušaj silovanja starijeg muškarca, V. K. iz Ruskog Krstura, gde je i rođena, ipak nije kredibilna.

Nakon objavljivanja našeg teksta ona se oglasila i rekla:

– Kada sam bila mala, učili su me da je jako ružno lagati, mislila sam da samo deca to rade, a ne i odrasli. Kao što sam rekla, moje detinjstvo i devojaštvo bilo je divno i bezbedno, bez ikakvog nasilja. Baš nikakvog. Mislim da znam ko bi mogao da bude V. K. Bio je to jedan divan seoski fotograf iz mog detinjstva i nikada mi nije ničim naudio. Ne znam uopšte odakle ta priča – rekla je Štajnfeldova i time demantovala našeg izvora.

Školsko-sportski centar gde je ranije bila kuća V. K., 24sedam/N.M.

Ekipa našeg portala tada je posetila Ruski Krstur, gde smo se raspitali o ovim  tvrdnjama. Pomenuti V. K. preminuo je 2004. godine. U trenutku kada ga je Danijela navodno prijavila za seksualno uznemiravanje imao je 43 godine, a ona 15, rekli su nam meštani.

Reč je o lokalnom fotografu koji je radio po potrebi i za školske svečanosti, a čija se kuća tada nalazila nadomak škole koju je pohađala Danijela. Meštani sela rekli su nam da je na tom mestu sada izgrađen školsko-sportski centar.

Porodična kuća Danijele Štajnfeld u Ruskom Krsturu, 24sedam/N.M.

Pomenuti V. K. preminuo je od posledica moždanog udara, nije bio oženjen, niti je imao decu. U Ruskom Krsturu smo se raspitali o pokojnom fotografu, a brojni meštani imali su samo reči hvale za V. K. On se jeste bavio fotografijom, umetnošću uopšte, ali niko od njih nije čuo da se ponašao nedolično.

Ulica Danijele Štajnfeld u Ruskom Krsturu, 24sedam/N.M.

Informaciju do koje smo tada došli je da V. K. nije jedini muškarac kog je Štajnfeldova u periodu od svoje 15. do 17. godine prijavila za seksualno uznemiravanje, već ih ima najmanje dvojica, tvrdio je tada naš izvor, ali ova tvrdnja nikada nije dokazana.

Škola u koju je išla Danijela Štajnfeld, 24sedam/N.M.

Njen advokat Božo Prelević, rekao je kratko da ne želi da govori o slučaju svoje klijentkinje da ne bi ometao tužilaštvo, ali kaže za ove nove informacije da svakako ne bi mogle da utiču na slučaj sa Lečićem.

Takođe, izvor 24sedam iz tužilaštva dodao je da kad bi organi koji vode proces imali čvrste dokaze protiv Lečića, odavno bi bila podignuta optužnica protiv glumca.

Inače, u porodičnoj kući Štajnfeldove u Ruskom Krsturu, koju je ekipa našeg portala posetila, nema nikoga. Kako smo saznali, roletne su mesecima spuštene, a glumičina majka i otac žive na relaciji Novi Sad – Beograd – Ruski Krstur, pa čak i Izrael u kome je rođen Danijelin otac.

Stefan Tomašević/ATAImages

Podsetimo, prošle godine glumica je objavila da je snimila film “Zaceli me”, u kome je prvi put iznela tvrdnje da ju je “silovao moćnik iz filmske industrije”. Kasnije, 22. marta 2021., u medijima je odjeknula vest da je optužila glumca Branislava Lečića za ovo nedelo, ali se tužilaštvo još nije oglasilo odbacivanjem ili podizanjem optužnice protiv njega. U međuvremenu, Lečić je na sopstveni zahtev tražio da se podvrgne poligrafskom ispitivanju, za koji je rekao da je prošao i gde je odbacio sve navode Štajnfeldove za seksualno uznemiravanje iz 2012. godine. Takođe, glumci su se podelili u slučaju Lečić-Štajnfeld, pa je glumac zbog cele situacije izbačen iz predstave “Kad su cvetale tikve” Beogradskog dramskog pozorišta.

Zahvaljujemo se Raskrinkavanju na informacijama koje nam je dao kako bi naš tekst bio potpuno istinit

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju –24sedam.rs

pročitajte još

Komentari (1)

Comment(1)

  1. Брацо kaže:

    Какве везе све то има са случајем Штајнфелд-Лечић. То никако не може да утиче на развој суђења.
    Даћу вам пар примера: нека девојка је промискуитетна корисница опијата, па према томе ја могу да је напаствујем?
    Човек је био вишеструку преступник, обијач, провалник. Сломио сам му ногу и суд ме ослобађа?
    Ма како да не!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti