Skandal u Hrvatskoj: Ustaškim pozdravima i uniformama proslavili kraj škole (FOTO)

26.05.2022

11:04

0

Direktor škole Luka Mladinović istakao je da je zgrožen fotografijama, a na sve je reagovao i Vučić

Skandal u Hrvatskoj: Ustaškim pozdravima i uniformama proslavili kraj škole (FOTO)
Ustaše - Copyright AP/Darko Bandić

Usred neprijatnih odnosa na relaciji Zagreb - Beograd, a orkestriran od strane komšijskih medija, dogodila se nova scena koja je uzdrmala region.

Maturanti Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu fotografisali su se u uniformama koje podsećaju na HOS, sa podignutim rukama u fašistički pozdrav.

U tom kraju je popularno da se poslednji dan škole obeleži nošenjem određene uniforme kako bi se poslala poruka.

 

 

Ovog puta, poruka je u najmanju ruku skandalozna.

Da stvar bude gora, na majicama koje su nosili maturanti pisalo je "Za norijadu spremni". Norijada je upravo dan o kom se govori.

Direktor škole Luka Mladinović istakao je da je zgrožen fotografijama.

 

 

- Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži, o čemu dosad uopšte nisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao. Učenika je puno pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razredna je trebalo da reaguje. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osetljiva na ovakve stvari. Nipošto ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost.

Na sve ovo reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rekao da nije detaljno upoznat sa time, da ne zna da li je u pitanju foto-montaža, ali da je uveren da će organi vlasti znati da preduzmu šta je potrebno.

- Fašizam je teška bolest protiv koje se mora boriti ukazivanjem na tu pošast i ne umanjujući mogućnost obnove takve bolesti ćemo sprečiti njen razvoj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike