Crna Gora i večeras "na nogama": Održan protest protiv formiranja manjinske vlade, prisustvovali i ministri

23.01.2022

16:58

0

Prošetali su do Skupštine Crne Gore, pa su se vratili do Vlade, gde su se polako razišli

Crna Gora i večeras "na nogama": Održan protest protiv formiranja manjinske vlade, prisustvovali i ministri
Crna Gora - Copyright Printscreen/ Vijesti

Građani Crne Gore nezadovoljni zbog najave izglasavanja nepoverenja vladi i mogućeg formiranja manjinske, protestovali su i večeras ispred sedišta Vlade i Skupštine.

Politička kriza u Crnoj Gori ne jenjava. Građani, koji su i prethodnih dana protestovali zbog najave potpredsednika Vlade Dritana Abazovića o izglasavanju nepoverenja, okupili su se večeras u Podgorici.

Na početku skupa, u ime Organizacionog odbora protesta okupljenima je pročitan proglas, u kojem se izražava podrška vladi od 41 poslanika koji su formirali većinu nakon avgusta 2020. godine.

- Želimo vladu po meri 41 poslanika. Branimo narodnu volju, neprihvatljive su manjinske vlade. Ovo nisu politički protesti, ali su dobrodošli ljudi svih političkih uverenja. Dobrodošli su svi koji su protiv DPS-a i njihovih satelita. Iza protesta ne stoji nijedna stranka, ali pozivaju sve da se pridruže koji su protiv DPS-a - rečeno je na početku protesta.

Okupljenima su se na protestu večeras pridružili ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Građani su prošetali do Skupštine Crne Gore, pa su se vratili do Vlade, gde su se polako razišli.

Skupština Crne Gore će 3. februar raspravljati o predlogu premijera Krivokapića za razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Na drugoj sednici, 4. februara, na dnevnom redu je predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine.

Treća sednica je planirana istog dana i imaće dve tačke - predlog da se glasa o nepoverenju Vladi i predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti, RTCG

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike