Šef humanitarnog udruženja priznao: “Novac za stradale na Baniji trošio sam na kocku, drogu i prostitutke”

17.06.2021

16:58

0

Autor: M.Vu

Porodici Sigur iz Glinske Poljane, pored bolesti s kojom se nosi, potres je oduzeo i dom. Ipak niotkuda im je došla ruka spasa, ali...

Foto: Printskrin/Emisija Provjereno

Šef humanitarne organizacije Slavonsko srce iz Tovarnika potrošio je novac koji je trebalo da bude presusmeren ljudima pogođenim zemljotresom na Baniji. On je pred kamerama priznao da je taj novac on nenamenski potrošio.

Porodici Sigur iz Glinske Poljane, pored bolesti s kojom se nosi, potres je oduzeo i dom. Ipak niotkuda im je došla ruka spasa, ili su barem tako mislili. Na njihov prag stigli su dobri ljudi.

„Došli su ljudi iz Kaštela. Obećali su da će da pokrenu akciju za nas, da će da prikupe sredstva i naprave nam kuću. Znači novu kuću, ova bi se srušila i pravila bi se druga“, govori Marija Sigur.

Kako kaže tada je poverovala da ju je obasjalo sunce.

Ostao višak novca

Napravljena je i procena za obnovu kuće i više se nije bilo potrebe za čekanjem. Pokrenuta je humanitarna akcija koja se odmah zahuktala. Prema proceni, trebalo je sakupiti do 200 hiljda kuna. Ipak, uprkos dobrom odazivu skupljeno je tek oko 55 hiljada kuna.

„Zvali su me iz Vukovarsko-sremske županije i rekli da organizacija Slavonsko srce Tovarnik sa sedištem u Tovarniku ima višak sredstava koja su skupili“, priča Ivica Vidović, predsednik Hvidre Kaštela.

Taj višak sredstava se po zakonu mora prebaciti na račun prve sledeće humanitarne akcije istog tipa, o čemu na predlog ministarstva odlučuje nadležno telo u županiji. Zbog ove vesti porodica je skakala od sreće.

Pročitajte još:

Ali, umesto transfera novca usledio je šok. Šef humanitarne organizacije taj je odnos već potrošio.

„Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac da damo drugima. Tad sam ja poludeo i nisam jednostavno hteo da dam novac nikome, nego sam ga nenamenski potrošio“, kaže on.

„Na kocku, drogu i kurve“, dodaje.

Svestan je, kaže, da je počinio krivično delo i spreman je da snosi odgovornost, a otkriva i razlog zbog koje je potrošio novac.

„Bio sam frustriran! Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući“, zaključuje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti