Novi skandal u Sloveniji: Glavni epidemiolog ponovo napustio kovid tim

20.04.2021

10:32

0

Autor: M. I.

Izvor: Tanjug

U savetodavnoj grupi Ministarstva zdravlja, glas epidemiološkog tima koji predstavljam i dalje je u manjini i predstavlja samo jedan glas, rekao je Fafangel

Printscreen/Youtube, STA - Slovenska tiskovna agencija

Mario Fafangel, šef slovenačkog centra za zarazne bolesti pri Nacionalnom institutu za javno zdravlje (NIJZ), dao je ostavku u timu koji savetuje vladu o merama za suzbijanje koronavirusa, uz obrazloženje da su odluke koje se donose često u sukobu s mišljenjem i protokolima epidemiologa.

Fafangel, koji je već podneo ostavku na mesto u prethodnoj savetodavnoj grupi pod vođstvom Bojane Beović, pridružio se novom timu koji je imenovao ministar zdravlja Janez Poklukar, a na čijem je čelu Mateja Logar, prenosi slovenačka agencija STA.

pročitajte još:

I Logar i Beović su stručnjaci za zarazne bolesti.

– Kada sam primio vaš poziv da se pridružim stručnom timu, iskreno sam verovao da će ovoga puta stvari biti drugcacije. Zaista su drugačije, odnosno još gore – rekao je Fafangel u pismu ostavke upućenom Poklukaru, navodeći da je njegova odluka neopoziva.

– U savetodavnoj grupi Ministarstva zdravlja, glas epidemiološkog tima koji predstavljam i dalje je u manjini i predstavlja samo jedan glas – rekao je Fafangel.

Dodao je da su ga posebno uznemirile odluke koje su često bile suprotne mišljenjima epidemiologa.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti