Vučić: Primetio sam nešto čudno u izveštaju o eksploziji u Čačku...

20.06.2021

09:56 >> 10:32

0

Autor: A. B.

Predsednik Srbije se obratio javnosti povodom aktuelnih tema unutar, ali i izvan zemlje

Vučić: Primetio sam nešto čudno u izveštaju o eksploziji u Čačku...
Copyright Profimedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, a potom se obratio javnosti.

Najpre, naglasio je da prema prvom izveštaju koji je dobio o novoj eksploziji u Slobodi Čačak primetio nešto neobično – da se to dogodilo u delu u kojem nema struje. Dodao je i da će biti utvrđena svaka vrsta odgovornosti – i subjektivne i objektivne, i u vođenju kompanije a i krivične, ako bude osnova.

Pročitajte još:

Potom se osvrnuo na napade od strane Crne Gore koji su goruća tema poslednjih dana.

– U poslednjih godinu i po dana čujem da se Srbija meša u nečije unutrašnje odnose. Ko smo mi da danas erbitriramo između Turske i Jermenije, mi se bavimo sobom. Mi smo na to reagovali mirno, nijednu ružnu reč nisam uputio nikome. Ono što mene zanima, a to je da našem narodu u regionu da podigne glavu, i da je to što je neko imao nameru da ih žigoše i da su namerno želeli da ostave stigmu i žig našem narodu. Ja znam da tu postoje neke stvari što im ja smetam – rekao je Vučić govoreći o rezoluciji o Srebrenici u Crnoj Gori.

Za Srbiju je važno da ekonomski napreduje, sarađuje sa svima u regionu i pokaže Bošnjacima koliki pijetet imamo za njihove žrtve, ali i da ne dozvoli da se stavi žig kolektivne krivice na srpski narod, što bi mnogi želeli, dodao je Vučić.

– Za nas je ključno pitanje kako da nastavimo ekonomski razvoj, kako da sarađujemo sa svima u regionu, da pokažemo Bošnjacima koliki pijetet imamo prema njihovim žrtvama, ali da ne dozvolimo da se dogodi srpskom narodu ,da se stavi žig na čelo svakog od nas, jer to bi mnogi želeli da se dogodi, rekao je Vučić. Zato je, kaže, i njegova reakcija povodom rezolucije usvojene u Skupštini Crne Gore danas ovakva.

– Imao sam 2015. dovoljno hrabrosti kada su Britanci podneli rezoluciju, da zovem Kineze i Ruse. Putina sam pozvao lično telefonom i on je to sprečio u SB UN. Oni koji su nam prijatelji znali su koliko nam je stalo do toga 2015. godine, znali koliko sam molio Putina da to spreči, upravo da se ne bi stavio kolektivni žig krivice na lice našeg naroda za nešto što su pojedinci počinili, rekao je Vučić. Dodao je da je Rezolucija opšti akt, u kojem se ne pominju imena i pojedinci, već je jasno na koga ide osuda i krivica.

– To Srbija ne može da prihvati. Možda će neka buduća Srbija da prihvati ko zna šta sve. Dok sam ja predsednik Srbije, neću se sa time saglasiti. I ne zanima me šta ko o tome misli, osim naših građana, rekao je Vučić.

Govor predsednika Vučića na obeležavanju Dana policije:

– Velika mi je čast što mogu danas ovde da govorim i teško je govoriti posle ministra MUP jer uvek govori nadahnuto. Predsednik sam Srbije i svih njenih građana, ali isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda zbog toga što pripadamo istom rodu. Uvek ću se boriti da pomognemo srpskom narodu. Srbija mora da brine i o svom rodu, a nema ništa prirodnije, kao što volite decu i porodicu da volite svoju zemlju.

– Ničiji položaj na bilo kojem mestu u državi ne sme da vas spreči da obavljate zakon, a za vas je zakon jednostavan. Svi koji ga krše, bave se kriminalom, korupcijom moraju da odgovaraju. Tako ćemo imati poverenje građana – naglasio je predsednik Srbije.

– Ponosan sam na vas i veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu. Građanima poručujem da je policija tu da štiti prava svih građana Srbije. Hvala vam, hvala vašim porodicama, postaraće se država da živite sa manje problema, a molim vas da se predanim radom odužite državi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike