Predsednik Vučić obišao Zemunsku gimnaziju: "Izgleda lepše nego u moje vreme" (VIDEO)

17.10.2021

07:15

0

Autor: I. P.

Radovi na rekonstrukciji Zemunske gimnazije započeti su prošle godine, a približna vrednost ove investicije je 400 miliona dinara

Predsednik Vučić obišao Zemunsku gimnaziju:  "Izgleda lepše nego u moje vreme" (VIDEO)
zemunska gimnazija (5) - Copyright Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisanu zgradu Zemunske gimnazije - Velike Realke.

Vučića su ispred rekonstruisane zgrade dočekali predstavnici gradske uprave, kao i uprava Zemunske gimnazije.

- Izgleda lepše nego u moje vreme, fenomenalno je. Zemunska gimnazija je jedan od simbola ne samo Zemuna, već i celog Beograda, možda i Srbije. Zavšrili su je Branko Pešić, Sava Šumanović, Paja Radosavljević, Goran Paskaljević, sadašnji dekani mnogih fakulteta. Nije škola ni slična kao pre, sve se promenilo. Mnogo smo para potrošili, ali mi nije žao, rekao je predsednik.

Predsedniku Vučiću je na samom početku obilaska zgrade uručena knjiga “Uspešni ljudi – maturanti Zemunske gimnazije”. Predsednik je izrazio veliku zahvalnost.

Predsednika je potom direktor gimnazije odveo i do njegove nekadašnje učionice.

- Nisam verovao da mi ovako nešto imamo u Srbiji, divno izgleda. To što je trajalo duže nije važno. Neka traje mesec i dva duže samo neka bude ovako urađeno.

 


- Kakva su deca sad? Jesu li vaspitanija nego u moje vreme?  upitao je predsednik zaposlene.

 

- Deca Zemunske gimnazije su fantastična, usledio je odgovor.

- Mnogo sam srećan kada vidim koliko imate mladih ovde koji znaju šta treba da rade i divno ovo izgleda. Mnogo sam se iznerivao kada sam video koliko je para. Mislio sam da će biti 3 miliona. Da li je urađeno dekorativno osvetljenje? Jeste, znači, sve je urađeno. Stvarno prelepo izgleda, ja se sećam kako je to oronulo izgledalo. Kada smo ušli, kažu mi "Da li se sećaš kako je ovo izgledalo" - pa čekajte, ja sam ovde proveo 4 godine, ne 4 dana,  izjavio je Vučić.

On se zahvalio svima što birnu o našoj deci.

Tanjug
 

 

Predsednik se prisetio svojih školskih dana provedenih u Zemunskoj gimnaziji. 

- Ja se najviše sećam zaključaka sa logike, rekao je predsednik.

- Sećam se profesorke ruskog. Ona uđe i izdiktira 20 reči na srpskom i vi morate da ih napišete na ruskom. Jednom sam pogrešio oko reči "spomenik", promenio sam akcenat, sa prvog sloga na drugi.

Predsednikova profesorka ruskog i razredni starešina koja ga je dočekala pohvalila je njega kao učenika i istakla da je uvek imao zasluženu peticu.

- Profesorka, sada uzimam časove, moram da se spremim, idem uskoro u Rusiju. Vi gledajte, pa zapisujte gde sam pogrešio, imaću obraćanje u ruskoj Dumi.

Predsednik Srbije obišao je i učionicu za informatiku i računarstvo i istakao da je srećan i prezadovoljan što vidi zadovoljstvo i zahvalnost na licima nastavnika, ali i učenika.

- Da li vam još nešto nedostaje, ako vam nedostaje taj internet, to je bar lako, to možemo odmah i brzo da rešimo, rekao je Vučić i poželeo svu sreću u daljem radu, i profesorima i deci.

- Želim da se zahvalim svima na gostoprimstvu. Ovo ovako nije ni blizu izgledalo u naše vreme. Država je uložila u kompletnu rekonstrukciju nešto više od 4,5 miliona evra. Gimnazija je iznedrila mnoge velikane, i srećan sam što smo za one koji danas pohađaju ovu školu mogli da uradimo nešto. Srećan sam što sam video mnogo mladih profesora i veličanstvenu energiju i hvala mojoj razrednoj što je došla. U poslednjih nekoliko godina uložili smo 200 miliona evra, obnovili smo 180 škola. Srećan sam što smo to mogli da uradimo - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da će u Sjenici biti izgrađena najskuplja škola.

- U Sjenici ćemo izgraditi novu školu, ona će biti najskuplja u Srbiji i koštaće deset miliona evra. Sjenica je veoma važna, biće to zaista velika škola jer ima mnogo đaka. U Pazaru smo 5.6 miliona evra uložili u jedan školski objekat. I neka smo - ističe predsednik Srbije.

Vučić je deci koja dolaze u Zemunsku gimnaziju poželeo da se osećaju kao kod svoje kuće.

- Srećan sam što sam jutro proveo ovde u svojoj školi. Nastavićemo da radimo, ovo je sada jedna od najlepših zgrada u Zemunu i Beogradu. Fasada je fantastično urađena. Želim vam da mnogo dobre dece izvedete na pravi put.

Sa predsednikom su i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i ministar prosvete Branko Ružić.

Podsetimo, radovi na rekonstrukciji Zemunske gimnazije započeti su prošle godine, a tokom leta za nama lokaciju je posetio i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak koji je naveo da je približna vrednost ove investicije 400 miliona dinara, a finansira je Кancelarija za javna ulaganja.

Kako je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio prošle godine, rekonstrukciju ove škole najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i to na proslavi 160 godina postojanja gimnazije, čija zgrada je uvrštena u zaštićene spomenike kulture.

Aleksandar Vučić nakon završene Osnovne škole “Branko Radičević” upisao je Zemunsku gimnaziju u generaciji 1986/87 i krenuo je u I2 odeljenje.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike