Luda noć u Ligi šampiona! Šerif "skamenio" "Bernabeu", Mesijev prvenac za PSŽ i milanska drama sa srećnim krajem za Atletiko

28.09.2021

20:53

0

Autor: A. Š.

Liverpul ubeljiv protiv Porta, Briž slavio u Lajpcigu

Luda noć u Ligi šampiona! Šerif "skamenio" "Bernabeu", Mesijev prvenac za PSŽ i milanska drama sa srećnim krajem za Atletiko
Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Fudbalski navijači širom Evrope večeras su mogli da uživaju u svim lepotama najvažnije sporedne stvari na svetu. Da li zbog povratka publike na stadione, ili nečeg drugog, tek prva dva kola elitnog takmičenja donela su fudbal za najveće sladokusce, koji su u utorak uveče bili na velikim mukama prilikom odabira utakmice kojoj će posvetiti veću pažnju.

Iznenađenje večeri, sezone, a možda i najveće u poslednjih nekoliko godina Lige šampiona priredio je Šerif. Moldavski šampion je debitantsku sezonu u elitnom takmičenju otvorio sa dve pobede, od kojih su drugu proslavili, ni manje ni više, nego na kultnom "Santijago Bernabeuu" protiv velikog Reala - 2:1.

Pobeda protiv Bešiktaša pre dve nedelje očigledno nije bila plod slučajnosti, kao ni ulazak Šerifa u društvo najboljih. Preko Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, moldavski prvak je stigao u Ligu šampiona i tamo napravio pravi dar mar. Istorijski, prvi gol na gostovanju u elitnom takmičenju za Šerif, postigao je Jahšibojev u 25. minutu, da bi Real do izjednačenja došao u 65. minutu golom Benzeme iz penala, koji je dosuđen posle pregledavanja VAR.

Pomislili su tada mnogi da je samo pitanje trenutka kada će Madriđani preokrenuti rezultat, Anćeloti je odmah posle izjednačenja na teren poslao Krosa, Modrića i Luku Jovića, ali se gosti, na iznenađenje, nisu povukli u svoj kazneni prostor, za šta su nagrađeni fenomenalnim golom Tilija u 89. minutu za tajac na "Bernabeuu".

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Parizu, gde je PSŽ u derbiju kola savladao Mančester siti - 2:0 u meču koji će ostati upisan u istoriji kao onaj u kojem je Leo Mesi postigao "prvenac" u dresu "svetaca".

Parižani su do vođstva došli u samom uvodu utakmice, pošto je Idrisa Gej "skinuo" paučinu iz roglja Edersona, koji ništa nije mogao da uradi ni u 74. minutu, kada je argentinski superstar, posle duplog pasa sa Mbapeom, zakucao loptu pod prečku "građana", koji su svoju priliku propustili u 26. minutu, kada su Sterling, pa Bernardo Silva, koji se posebno obrukao, pogodili prečku.

"Pakleno" je bilo i u Milanu, gde su "rosoneri" u samoj završnici posustali i ostali bez bodova protiv madridskog Atletika - 1:2. Mnogo će se pričati o duelu na "San Siru" i arbitraži iskusnog turskog arbitra Čakira, koji je već u 29. minutu utakmice, zbog drugog žutog kartona isključio Kesija.

Prethodno je Leao, u 20. minutu doveo u vođstvo Milan, koji se u drugom poluvremenu fokusirao isključivo na odbranu svog gola. Odolevali su izabranici Stefana Piolija sve do 84. minuta, kada je Antoan Grizman poravnao rezultat, da bi tri boda Simeoneovoj četi doneo Luis Suarez golom iz penala u 7. minutu nadoknade vremena, pošto su se smirili višeminutni protesti domaćih fudbalera.

Jedno od iznenađenja večeri priredio je Briž, koji je, posle preokreta, u gostima savladao Lajpcig (2:1), Liverpul je bio nemilosrdan u Portu (5:1), dok je Borusija iz Dortmunda kao domaćin slavila minimalnu pobedu protiv Sportinga - 1:0.

REZULTATI:

Grupa A

PSŽ - Mančester siti 2:0
Lajpcig - Briž 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA B
Porto - Liverpul 1:5
Milan - Atletiko Madrid 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA C
Ajaks - Bešiktaš 2:0
Borusija Dortmund - Sporting 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA D
Šahtjor - Inter 0:0
Real Madrid - Šerif 1:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Uskoro opširnije na 24sedam.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike