"Belivuk nije član SNS, a i da jeste - uhapšen je"

27.07.2021

11:58 >> 11:59

0

Predsednik je dodao i da SNS nije elitistička stranka, nikome ne brani da bude njen član

"Belivuk nije član SNS, a i da jeste - uhapšen je"
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC/ nr

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Veljko Belivuk nije član Srpske napredne stranke, ali i da jeste, kaže, to samo govori u pozitivnom svetlu o SNS, jer je Belivuk uhapšen.

-To nije tačno, ali i da jeste, ne razumem… pa mi hapsimo ministre, poslanike, predsednike oština iz SNS. Nisam shvatio smisao toga, to bi valjda govorilo u dobrom svetlu o SNS, a ne u lošem -rekao je Vučić na pitanje da li je Belivuk član SNS, kao što je on, navodno, rekao u iskazu pred tužilaštvo.

Pročitajte još

Vučić je primetio i da DS, kako je rekao, nikada nije smela da kaže koliko je novca uzeo Dragan Ðilas.

-Tadić je svima to govorio, ali ne javno, sve dok nije pao sa vlasti. Ali, nisu procesuirali nikoga -rekao je Vučić.

On je dodao da u ovom trenutku, realno, SNS ima između 400.000 i 500.000 članova koji obnavljaju članarinu, pitajući da li stvarno neko misli da niko od njih neće da počini neko krivično delo, i kako stranka može da odgovara za svakoga od tih ljudi.

Upravo je, kaže, suština vladavine prava u tome da su svi jednaki pred zakonom, te da i oni, kao i svi drugi, moraju da odgovaraju ukoliko počine neko krivično delo.-

-Belivuk nije član stranke, ali ne razumem šta bi to promenilo osim u pozitivnom smislu, imajući u vidu reakciju države- ponovio je Vučić.

On je dodao i da SNS nije elitistička stranka, nikome ne brani da bude njen član, te da on ne pripada krugu koji će reći nekome da je “pevač, pa je glup”, a on je “pametniji iako mu je zanimanje nikakvo”.

Takvi su, kaže, razni analitičari i političari, koji bi da “dole pamet”, a od škole “imaju veliki odmor”, ali se u tome, dodaje, vidi razlika.

O situaciji u BiH

Profimedia

Predsednik Vučić je ponovo danas apelovao na mir u BiH, uz ocenu da je situacija u toj zemlji “mnogo ozbiljna” i bilo kakvi sukobi ne bi doneli ništa dobro nikome, i poručio – ako u tome ne uspemo bićem krivi i jedni i drugi.

Vučić je n kometarišući izjavu lidera SDA Bakra Izetbegovića, da zvaničnici Republike Srpske ne bojkotuju institucije BiH, već su želeli ranije da odu na godišnji odmor, rekao da se uvek plaši kada se u ovako važnom poslu, kako kaže, suočite sa nečim što se naziva “nepodnošljiva lakoća neodgovorosti.

-I ako to suštinski ili cinično nazivate godišnjim odmorom, onda je najbolje da nemam komentar. Plašim se da je situacija mnogo ozbiljnija- rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Predsednik je onima koji, kako je istakao, govore da Srbi i Republika Srpska gube, poručio da “nikada nije dobio i pobedio onaj kome j je stranac pomagao u nametanju odluka o Srbima.

Stava je da Bošnjaci, Hrvati i Srbi treba sami da donose odluke u BiH o tome kako dalje i kako da nam svima bude bolje.

-Nama je mir ne samo delotvoran i blogorodan, već je i uslov svakog napretka. Srbija je uspela da od zemlje gubitnika postane zemlja među najboljima u Evropi. Ko će da investira u fabrike, ako nemamo mir. Ko će da dobije sukobom- upitao je Vučić.

Onima koji u BiH neguju retoriku sukoba poručio je i da se nada da će, kada o tome razmišljaju, misliti i o tome da to neće pogoditi nekog drugog, već svakog od nas.

-Zato ja apelujem na mir da u narednih pet deset godina uspostavimo najpre prijateljške, a onda bratske odnose sa Bošnjacima, jer ako te ne učinimo bićemo krivi i jedni i drugi- naveo je Vučić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike