Veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor: Predsednik Vučić sastao se sa grčkim premijerom Micotakisom u Minhenu

17.02.2023

15:15

0

Autor: 24sedam

U Minhenu je danas počela 59. Minhenska bezbednosna konferencija

Veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor: Predsednik Vučić sastao se sa grčkim premijerom Micotakisom u Minhenu
Vučić i Micotakis na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom grčke vlade Kirjakosom Micotakisom na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

-Veoma dobar, iskren i prijateljski razgovor sa premijerom Kirjakosom, napisao je predsednik Vučić uz fotografiju susreta na Instagram stranici.

 

 

U Minhenu je, inače, danas počela 59. Minhenska bezbednosna konferencija (MSC), na kojoj učestvuje veliki broj međunarodnih zvaničnika, kao i šefova vlada i država i predstavnika međunarodnih organizacija i civilnog društva, a skupu prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić očekuje se da se sastane sa nemačkim kacelarom Olafom Šolcom, predsednikom Francuske Emanuelem Makronom, a najavljeni su bilateralni susreti sa svetskim zvaničnicima, među kojima su sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli, kao i  predsednik grčke Vlade Kirjakos Micotakis.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike