Plaču Saudijci, plače i Levandovski! Poljaci slavili u fenomenalnoj utakmici, kapiten postigao prvi gol na svetskim prvenstvima!

26.11.2022

15:18

0

Autor: G. F.

Šćešni odbranio penal i zaustavio ekipu koja je u 1. kolu savladala Argetninu

Plaču Saudijci, plače i Levandovski! Poljaci slavili u fenomenalnoj utakmici, kapiten postigao prvi gol na svetskim prvenstvima!
Robert Levandovski - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Odlična fudbalska predstava reprezentacija Poljske i Saudijske Arabije! Odlična!

Ušli su Saudijci hrabro u duel sa Poljacima, pobeda nad Argentinom u 1. kolu dala im je dodatnu snagu, ali do novog čuda nisu mogli.

Golovima Zjelinskog i Levandovskog, ali pre svega zavaljujući neverovatnim odbranama golmana Šćešnog, Polsjka je slavila sa 2:0!

Drugi gol doneo je poplavu emocija na stadionu. Igrao se 82. minut kada je kapiten Poljske Robert Levandovski rasplakao sve navijače Saudijske Arabije postizanjem gola za 2:0. Ali nisu samo Saudijci plakali. Suze u očima imao je i Levandovski, kome je ovo bio prvi gol na svetskim prvenstvima!

 

 

Mora se reći da je ovo pobeda na iskustvo jer su Saudijci pritiskali sve vreme i bili bolji rival, ali do gola nisu uspeli da stignu. Najbolju priliku za to imali su u 45. minutu kada je Aldausarijev udarac sa penala zaustavio briljantni golman Poljske.

 

 

Reprezentacija Saudijske Arabije u 3. kolu igra sa Meksikom i pobedom bi sigurno prošli dalje, dok Poljska igra sa Argentinom i njoj bi i bod obezbedio mesto u osmini finala Mundijala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike