“Hrvati će i dalje da mrze, dok nas ne istrebe! Ali ja mislim da neće uspeti”: Dečak ostao bez noge u hrvatskom napadu na srpske civile

04.08.2022

20:05

0

Autor: 24sedam

Granata padne pored mene i eksplodira i nešto ispred mene samo crno se stvori, ispričao je dečak

“Hrvati će i dalje da mrze, dok nas ne istrebe! Ali ja mislim da neće uspeti”: Dečak ostao bez noge u hrvatskom napadu na srpske civile
Screenshot 2022-08-04 220511 - Copyright Printscreen/Youtube

Na današnji dan 1995. godine počela je zločinačka akcija “Oluja”, koja predstavlja najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Ova zločinačka akcija trajala je do 7. avgusta 1995. godine, a tom prilikom hrvatske snage ubile su najmanje 1.800 i proterale 250.000 Srba, posle čega su uspostavile kontrolu nad teritorijom Republike Srpske Krajine.

Profimedia
 

Tokom etničkog čišćenja, hrvatskim zlikovcima nije bilo dovoljno što se Srbi povlače sa svijih vekovnih ognjišta nego su na Petrovačkoj cesti, kod Bravskoga, između Bosanskog Petrovca i Ključa 7. avgusta bombardovli izbegličku kolonu. 

Hrvatski "migovi" granatirali su srpske civile. U dva minuta ubijeno je desetoro ljudi, a među njima četvoro dece.

“Mislio sam da imam celu nogu”

Jedno od preživele dece je dečak iz Republike Srpske Krajine koji je u vazdušnom napadu hrvatske vojske ostao bez desne noge. On je do detalja opisao napad i muku koju je preživeo dok nije smešten u bolnicu u Beogradu.

- Granata padne pored mene i eksplodira i nešto ispred mene samo crno se stvori. Gore sam osetio... Plakao sam kad bol sam osetio ruke. Imam ja deliće i po nogama i tuda po leđima imam malo. Pa su mi zavili ovo ovde da mi ne curi. Pitam sestru "Gde se ja nalazim?", kaže "U Beogradu". O milina. Prvi put da vidim Beograd", kazao je dečak pred kamerama iz bolničkog kreveta, pa nastavio priču:

 

 

- E, kad sam došao na Petrovac, ja sam mislio da imam celu nogu. Samo sam mislio da je već saderana ona, da ima samo deliće. Mislio sam da imam celu nogu, da ima samo delići oni i da je ona sad sva saderana od asfalta i da je onako sva crna od onoga baruta. To što je ostalo pa uhvatilo se pošto se po ruci ovde uhvatilo bilo. Evo, poznaje mi se malo po prstu. Sad toga ima malo više po ovome, pa sam osetio da imam celu nogu - opisao je dečak.

On se tom prilikom rekao i šta misli o onima koji su bili u stanju da, bez srama, pucaju na civile – starce, žene i decu.

- Oni će nas da i dalje mrze, dok nas ne istrebe! Ali ja mislim da nas neće istrebiti - zaključio je dečak.

Hrvati opravdavaju ubijanje srpske dece

Podsetimo, srpsko Tužilaštvo za ratne zločine je nedavno podiglo optužnicu protiv četiri visoka hrvatska oficira zbog napada na srpske izbeglice na Petrovačkoj cesti. Zbog toga je u Hrvatskoj zavladala histerija i započeta stravična kampanja protiv srpskog naroda i Srbije. 

O nedostatku stida u Hravtskoj najbolje govori pisanje jednih od najtiražnijih novina u toj zemlji koje su objavile ispovest jednog od četvorice optuženih - pilota Danijela Borovića koji je besramno otpužio Srbiju da "izmišlja zločin”. 

Borović je u tekstu predstavljen kao "legendarni pilot" koji je učestvovao u svim "važnijim operacijama hrvatske vojske do kraja Domovinskog rata".

Danijel Borović/Printscreen/Youtube/zeljavalybi
 

Pored toga što je negirao ono za šta je optužen, nipodaštavao optužnicu i rad naših pravosudnih organa, Borović smrt ubijenih srpskih civila kvalifikuje kao "navodni događaj". Za njega je smrt srpskih civila "potpuno nepoznat događaj" i priča koja se, kako kaže, "znala spominjati u medijima". 

Kao da ni ovo nije dosta, Borović je Srbiju optužio da želi da "opravda svoje žrtve", te naveo da bombardovana kolona uopšte i nije bila civilna, već da je bila "mešana", odnosno da su se u njoj nalazili i pripadnici vojske koji su se povlačili zajedno sa civilima. Dakle, dok je za hrvatskog pilota s jedne strane zločin “navodni događaj”, s druge strane on “zna” da je “kolona bila mešana”. Ove nelogičnosti, kao i dečak koji je preživeo stravični napad, najbolje govore o tome koliko Borović govori istinu...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike