Izbori u Velikom Trnovcu - po peti put! Sve protiče u najboljem redu

30.06.2022

05:57 >> 10:32

0

U Velikom Trnovcu, na glasačkom mestu broj 6 u četvrtak 23. juna nije održano ponovljeno glasanje za parlamentarne izbore zbog nesuglasica među članovima odbora

Izbori u Velikom Trnovcu - po peti put! Sve protiče u najboljem redu
ilustracija - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Na biračkom mestu broj šest u školi "Muharem Kadriu” u Velikom Trnovcu, gde se danas peti put ponavljaju parlamentarni izbori, glasanje se odvija bez problema.

Do 12 sati na ponovljenim parlamentarnim izborima na biračkom mestu broj šest u Bujanovcu glasalo je 200 birača, što je 18,4 odsto upisanih, saopštila je CRTA.

Predsednik biračkog odbora Milovan Aleksić rekao je za portal Bujanovačke da je biračko mesto otvoreno nekoliko minuta posle 7 časova, a da je prvi birač glasao u 7:10.

"Glasanje se za sada odvija bez problema", rekao je Aleksić.

Od ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu, koje ima 1.089 birača, zavisi kada će biti proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

Na tom biračkom mestu izbori su poništavani tri puta, po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a glasanje 23. juna, četvrti put, nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi

Republička izborna komisija je u međuvremenu imenovala novi sastav biračkog odbora na tom glasačkom mestu.

Od rezultata glasanja u Velikom Trnovcu zavisi da li će Koalicija Albanaca doline, koja je trenutno ispod cenzusa, osvojiti jedan poslanički mandat.

Za ulazak u parlament im je potrebno, po njihovim procenama, 610 glasova.

Ukoliko ne dobiju podršku toliko birača, SPS će zadržati 32 poslanička mesta.
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike