Sud odbio da odredi pritvor Nogu, braniće se sa slobode

18.01.2022

12:52 >> 15:31

1

On je tvrdio da su njegove radnje bile "čist politički performans"

Sud odbio da odredi pritvor Nogu, braniće se sa slobode
Screenshot_1 - Copyright Twitter/Igor Čobanović

Prvi osnovni sud odbio je danas da odredi pritvor bivšem poslaniku Dveri i advokatu Srđanu Nogu, osumničenom za sprečavanje glasanja na referendumu, pa će se u daljem toku postupka okrivljeni braniti sa slobode.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak rešenjem odbio kao neosnovan predlog tužioca da prema okrivljenom odredi pritvor, budući da u predlogu nije opredeljeno konkretno na koja lica i na koji način će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Na ovo rešenje tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, Nogo je ranije danas negirao da je izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja.

On je tvrdio da su njegove radnje bile "čist politički performans".

Srđan Nogo, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilašta u Beogradu, uhapšen je i zadržan pre dva dana, a danas je saslušan u prostorijama tužilaštva. Tužilac je predložio da mu sud odredi pritvor do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

- Osumnjičeni S. N. je saslušan u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegovo zakonsko obeležje, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans" - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema navodima krivične prijave Policijske stanice Savski venac, osumnjičeni je oko 14.35 sati, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na biračkom mestu broj 35, u zgradi mesne zajednice Dediinje, tokom održavanja glasanja na referendumu, svoj glasački listić ubacio u biračku kutiju, a potom istu podigao sa stola i bacio je na pod, usled čega se kutija razbila, a glasački listići se rasuli po podu, što je uzrokovalo prekid glasanja na navedenom biračkom mestu.

- U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati svedoke očevice predmetnog događaja, te će nakon razmatranja iskaza i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike