Vučić stupio u kontakt sa Đokovićem: Cela zemlja je uz tebe

05.01.2022

20:22

0

Predsednik je istakao da je država uputila protestnu notu ambasadi Australije

Vučić stupio u kontakt sa Đokovićem: Cela zemlja je uz tebe
aleksandar vučić (9) - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem koji je trenutno zarobljen na aerodromu u Australiji.

Predsednik je uspeo da dobije Đokovića i da mu lično prenese šta je sve država Srbija uradila da bi on bio hitno oslobođen.

Kako se navodi, on je obavestio Novaka da je država uputila protestnu notu ambasadi Australije i da je zahtevala njegovo hitno puštanje. Takođe mu je rekao da je naša otpravnica poslova u Kanberi stupila u kontakt sa tamošnjim vlastima i da čine sve da se Novak oslobodi.

Predsednik je u objavi na svom Instagram profilu istakao da Đoković podnosi sve stoički, kao i da je cela zemlja uz njega te da će se boriti za pravdu i istinu.

Podsećamo, prvi teniser sveta je sleteo u Melburn, ali još nije napustio aerodrom zbog birokratske greške. I dalje je neizvesno da li će dobiti vizu. 

Prema najnovijim saznanjima "Telegrafa" iz Australije, završeno je ispitivanje Novaka od strane granične policije. On se trenutno nalazi sam u pritvoru za ekstradiciju gde čeka konačnu odluku o njegovom slučaju.

Problem se javio odmah po sletanju u Melburn jer je kako 24sedam saznaje zadržan na carini i da je problem nastao oko vize koju je dobio za učešće na Australijan open.

Navodno, ona nije adekvatna, odnosno vlada Viktorije je odbila kasni zahtev za vizu, samo nekoliko sati pre nego što je sleteo u Melburn. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike