Završen prvi sastanak međustranačkog dijaloga: Bez izjava za medije

28.04.2021

17:00

0

Autor: J.B.O./M.Vu

Politički dijalog je jedan koristan korak, rekao je predsednik Skupštine Ivica Dačić

Milos Tesic/ATAImages/A.K.

Prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca koji je održan u Skupštini Srbije, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, završen je večeras nakon četiri sata, a učesnici nisu davali izjave za medije.

Sastanak je počeo nešto posle 17 časova, a osim predstavnika vladajuće koalicije, prisustvovali su i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta.

Srpsku naprednu stranku predstavljao je Aleksandar Martinović, iz SPS-a prvom sastanku prisustvovali su Ðorđe Milićević i Žarko Obradović, a iz Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Na sastanku su bili i predstavnici PUPS, JS, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, kao i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i SVM Elvira Kovač.

Od opozicionih stranaka i pokreta prisustvovali su lider LDP Čedomir Jovanović, Saša Radulović predsednik Pokreta Dosta je bilo, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, Milica Stamenkovski iz Pokreta Zavetnici, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik DS S Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković.

 

Tanjug/Zoran Žestić

Najavljeno je da će učesnike na početku pozdraviti predsednik Aleksandar Vučić.

16.58 – Vučić je stigao na međustranački dijalog

16.45 – Počeli su da dolaze predstavnici stranaka Srbije

Koliko je do sada poznato, Dačićevom pozivu odazvali su se predstavnici SNS, SPS, Muamer Zukorlić, Zavetnici, DSS, SMS, PUPS, SDPS, Narodni slobodarski pokret…

U Skupštinu je stigao i predsednik SPAS Aleksandar Šapić, lider Dveri Boško Obradović, prvi čovek DJB Saša Radulović…

20:01 – Dijalog ušao u treći sat

Međustranački dijalog koji se odvija u Skupštini Srbije bez prisustva stranaca, a kojem prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić traje gotovo tri sata, a prema saznanjima Tanjuga do sada se obratilo više od polovine učesnika.

20:15 – Vučić napustio Skupštinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao je iz Skupštine Srbije gde je tri sata bio na sastanku u okviru međustranačkog dijaloga bez prisustva stranaca.

Vučić je morao da napusti sastanak pre nego što je završen zbog obaveza, a o tome su na početku sastanka obavešteni i učesnici.

Sastanak je već ušao u četvrti sat, a prema saznanjima Tanjuga, više od polovine predstavnika stranaka koje učestvuju su izneli svoje stavove.

20:20 – Izašao i Saša Radulović

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je takođe izašao iz sale u kojoj se sastanak održava.

Zbog međustranačkog dijaloga je instalirana potpuno nova oprema u maloj sali Skupštine, tako da će svaki narodni poslanik imati i svoj laptop i moći će da priča sa svog mesta.

20:58 – Završen prvi sastanak međustranačkog dijaloga bez stranaca

Prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca koji je održan u Skupštini Srbije, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, završen je večeras nakon četiri sata, a učesnici nisu davali izjave za medije.

Tanjug/Zoran Žestić

Dačić: Ne želimo posredovanje stranaca

Predsednik parlamenta Ivica Dačić ranije je rekao da je na sastanak pozvao stranke koje ne žele posredovanje stranaca, zatim one koje žele da učestvuju na oba dijaloga, kao i predsednika Vučića.

Ranije je bilo najavljeno da će sastanak biti održan 26.aprila, ali zbog međunarodnih obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu dogovoreno je, kazao je Dačić, da se razgovori pomere za 28.april.

Dačić je podsetio da je Vučić javno izrazio želju da u tom dijalogu učestvuje, navodeći da ga je on pozvao i kao predsednika Srbije i predsednika Srpske napredne stranke.

Pročitajte još:

– U kom kapacitetu će učestvovati i da li će, na njemu je da donese odluku. Smatramo da je ovo jedan koristan korak napred zato što je politički dijalog potreban o važnim društvenim pitanjima i svakako će biti značajan doprinos političkoj stabilnosti zemlje – rekao je Dačić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti