Sve brojniji zahtevi za smenu Stefanovića sa svih funkcija, oglasili se i odbori sa KiM

17.05.2021

10:16

0

Odbori sa Kosova i Metohije smatraju da time treba da se pošalje jasna poruka da je svaki član SNS odgovoran za svoj rad

Sve brojniji zahtevi za smenu Stefanovića sa svih funkcija, oglasili se i odbori sa KiM
Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Nakon što je to učinilo nekoliko beogradskih odbora i opštinski odbori Srpske napredne stranke Кosova i Metohije održali su sastanke na kojima je doneta jednoglasna odluka da se od rukovodećih organa stranke zahteva hitna smena Nebojše Stefanovića sa svih stranačkih i državnih funkcija, saopštila je Srpska lista.

Odbori sa Kosova i Metohije smatraju da time treba da se pošalje jasna poruka da je svaki član SNS odgovoran za svoj rad i da niko nema prava da svojim nepočinstvima ugrožava ugled koji SNS ima zahvaljujući marljivom, odgovornom i posvećenom radu predsednika Aleksandra Vučića.

Ocenjuju i da snaga SNS leži u snazi predsednika Aleksandra Vučića, a ugrožavanje njegove bezbednosti i članova njegove porodice mora da bude prioritet u radu svih bezbednosnih instutucija u skladu sa zakonima naše zemlje.

-Nespremnost pojedinaca iz naših redova da stanu u odbranu pravde, istine ali i učine sve da zaštite predsednika naše zemlje govore u prilog činjenici da ti ljudi ne zaslužuju poverenje članova Srpske napredne stranke, poručili su odbori SNS sa Kosova i Metohije.

Da podsetimo, opštinski odbori SNS u Beogradu pokrenuli su inicijativu za smenu aktuelnog ministra odbrane, a bivšeg prvog čoveka srpske policije Nebojše Stefanovića sa mesta predsednika Gradskog odbora SNS Beograd.

To su, za sada, učinili opštinski odbor SNS Voždovac, Vračar i Stari grad, a kako se nezvanično saznaje, u naredna dva dana svi mesni, opštinski i gradski odbori trebalo bi da održe sednicu na kojoj će se izjasniti o tome ko sve iz rukovodstva Gradskog odbora treba da bude smenjen.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nije se u javnosti izjašnjavao o saznanjima da li je Stefanović umešan u neke kriminalne radnje, ali je poručio da će svako ko je u njih umešan biti uhapšen.

-To je posao nadležnih organa da se time bave, rekao je Vučić dodajući da od Stefanovića zavisi da li će ostati šef beogradskog odbora SNS, kao i da će, kada se bude vratio sa predstojećeg puta u Sloveniju, Brisel i Prag, razgovarati o tome.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike