Šta voze srpski ministri: Od oldtajmera do "drumskih lađa" (FOTO)

31.07.2021

06:00 >> 10:35

0

Autor: M. I.

Automobili ministara su u proseku stari nekoliko godina

Šta voze srpski ministri: Od oldtajmera do "drumskih lađa" (FOTO)
Copyright 24sedam

Vozni park članova Vlade Srbije uglavnom ne odiše luksuzom, ali nije baš ni za staro gvožđe. Automobili ministara su u proseku stari nekoliko godina, a među markama nema nekih egzotičnih automobila kao što bi neki pomislili.

Na osnovu onoga što su članovi Vlade prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije može da se vidi da mnogi od njih nemaju automobil, dok najstarije vozilo poseduje potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

pročitajte još:

Ana Brnabić – “tojota rav4” (2010)

Premijerka Srbije je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavila da poseduje “tojotu rav4”, koja je stara 11 godina. Oni koji su vozili ovaj automobil za njega imaju samo reči hvale.

– Pouzdan, sa dosta snage, startan, tih rad motora, mala potrošnja, menjač nestvarno lagan i precizan – samo su neke od pohvala koje vozači na forumima navode uz ime ovog automobila, dok su mane to što je “tvrd” na dužim putovanjima i manji prtljažnik.

24sedam/Profimedia

Branislav Nedimović – “folksvagen polo” (2003)

Potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović naveo je da poseduje “folksvagen polo” star 18 godina.

Prednosti “pola” su, prema iskustvima vozača, mala potrošnja I jeftino održavanje, dok svi navode da je to ipak premali automobil za duža putovanja, kao i da se najbolje pokazuje u gradskoj vožnji.

2sedam/RINA

Zorana Mihajlović – “tojota rav4” (2008)

Potpredsednik Vlade i ministar rudarstva i energetike Zorana Mihajlović odlučila se za isti automobil kao I premijerka Ana Brnabić – “tojotu rav4”, s tim što je njen ljubimac stariji dve godine.

24sedam/Miloš Tešić/ATAImages

Maja Gojković – “pežo 5008” (2012)

Potpredsednik Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković odlučila se za francuski “pežo 5008”. Ovaj automobil je idealan za duža putovanja, a kao najveće mane vozači navode neprecizan ručni menjač I problem sa elektrikom.

24sedam/kultura.gov.rs

Anđelka Atanasković – “daihatsu” (2008)

Ministar privrede Anđelka Atanasković odlučila se za ne tako popularnu marku automobila na našim prostorima – japanski “daihatsu”. Oni koji su imali priliku da voze ovaj automobil kažu da je idealan mali gradski auto, dok kao mane navode nešto skuplje delove, koji se teže nalaze u prodavnicama.

24sedam/ A.K./ATAImages

Irena Vujović – “honda HR-V 1.5 i-vtec cvt” (2018)

Ministar zaštite životne sredine Irena Vujović vlasnik je “honde” koja je stara tri godine. Ovaj automobil je sve popularniji na našim ulicama, a za ovu marku vozači kažu da je “japanski mercedes”. Prednosti modela HR-V su ponuda prostora za putnike I veliki prtljažnik, a kao mana se najčešće spominje nedovoljna elastičnost motora.

24sedam/A.K./ATAImages

Tomislav Momirović – “BMW 750 limousine” (2008)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović ponosan je vlasnik BMW 750 koji je star 13 godina. Za ovaj automobil se kaže da je prava “lađa” na drumu, a mane mu je teško naći.

24sedam/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Darija Kisić Tepavčević – “audi A3” (2005)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije “audi A3” star 16 godina. Za ovaj automobil vozači uglavnom imaju reči hvale, dok su među retkim manama nešto veća potrošnja, loša zvučna izolacija i problem sa diznama.

24seda/Tanjug/Dragan Kujundžić

Radomir Dmitrović – “honda CR-V” (2014)

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović se, poput svoje koleginice Irene Vujović, odlučio za japanskog proizvođača. Model koji on vozi je odličan za duže relacije, ali i za gradsku vožnju. Kao mane ove “honde” navodi se nedostatak tastera za prebacivanje na pogon na sva četiri točka, kao i nešto slabiji klima-uređaj.

24sedam/ Antonio Ahel/ATAImages

Vanja Udovičić – “mercedes” (1985) i “opel korsa” (2008)

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić jedini je ministar koji je naveo da poseduje dva automobila. Pored “korse”, Udovičić je očigledno ljubitelj oldtajmera, jer poseduje “mercedes” star 36 godina.

24sedam/Tanjug/Strahinja Aćimović

Nenad Popović – “harli dejvidson” (2015) i “polaris RZR 1000 titanium” (2015)

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović očigledno nije ljubitelj automobila, s obzirom na to da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio nijedan u svom vlasništvu. Popović zato poseduje legendarni motocikl “harli dejvidson”, ali I četvorotočkaš “polaris”.

24sedam/Tamjug/Predrag Mitić

Ostali ministri u Vladi Srbije nisu prijavili da u svom vlasništvu imaju automobile.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike