"Srpski narod je srećan što u prijatelje ubraja i Handkea": Predsednik uručio nobelovcu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena (FOTO)

09.05.2021

16:18 >> 16:45

0

Autor: M. I.

Hvala vam na svemu što činite za našu zemlju, istakao je Vučić

"Srpski narod je srećan što u prijatelje ubraja i Handkea": Predsednik uručio nobelovcu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom kome će uručiti Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Vučić se sa Handkeom sastao u 18 sati.

– Srećan je srpski narod što u svoje prijatelje ubraja i Handkea. Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni. Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno. Moji vršnjaci upoznavali su njegovo delo preko filmova Vila Vendersa. Svaki put kad želim da razumem nevolje našeg naroda na Kosovu i Metohiji posegnem za nekom od knjiga Petera Hadkea – rekao je Vučić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


– Srbija ovim ordenom pokazuje zahvalnost Peteru Handkeu. Hvala vam na svemu što činite za našu zemlju – istakao je predsednik.

Nakon kratkog obraćanja predsednik Vučić je austrijskom nobelovcu uručio Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

Handke se kratko obratio prisutnima:

– Apsolutno nisam bio spremam da ću primiti ovako važan orden. Bilo mi je samo rečeno da ću da se susretnem sa vašim predsednikom, nisam spremio nikakav govor. Ali to je odraz mog života, često nisam spreman ni za šta. Kada pomislim na Srbiju uvek pomislim na Belog anđela iz Mileševe. Imam jednu kopiju kod kuće i kad god se setim Srbije pogledam tu kopiju koja pokazuje na prazan grob, što pokazuje da se Isus vaskrsao. To me uvek navodi na razmišljanje i kontemplaciju. Uvek se po lepom sećam Srbije, hvala vam na ovom ordenu – rekao je Handke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike