“Seme rasta” posadili Vučić, Fabrici, Dačić… (FOTO)

09.05.2021

08:34

0

Autor: J.S.J.

Izvor: Tanjug

Ambasador Godfri seme za uspešan rast Srbije spustio je u Irsku, zbog, kako je rekao, njegove supruge

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi su sinoć simbolično posadili “seme rasta na mapi Evrope”, na prijemu u Skupštini grada Beograda kojim je počelo obeležavanje 9. maja Dana Evrope.

U svetlu novih zajedničkih projekata Srbije i EU, saradnje i rasta koji predstoje nakon izlaska iz pandemije, i predsednik parlamenta Ivica Dačić, ministar Jadranka Joksimović, ambasador SAD Entoni Godfri, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka Milan Marinović, posadili su “seme rasta” inspirisano evropskim vrednostima kao što su dostojanstvo, demoraktija, ravnopravnost, vladavina prava, solidarnost, ekološka svest.

TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ bg

Dačić je seme posadio “u našu zemlju” sa željom da što pre budemo EU, Joksimović je napisala “za zelenu budućnost Srbije u EU”, Marinović “da u Srbiji i celoj Evropi pobedi ekologija”.

Ambasador Godfri seme za uspešan rast Srbije spustio je u Irsku, zbog, kako je rekao, njegove supruge.

Poruke rasta, solidarnosti i zelene agende Evrope, da i Srbija i EU budu jače i čvršće, poslali su, između ostalih, i predsednica Odbora za Evrointegracije Elivra Kovač, koja je seme rasta ostavila na granicu sa Mađarskom uz poruku “za našu EU što pre”.

Pročitajte još

Koordinatorka Nacionalnog konventa Nataša Dragojlović na poruci je napisala “zelena angenda u održivoj Srbiji u održivoj EU”.

Mapa Evrope na kojoj su sađene sadnice pobednički je rad devet studenata FPN na konkursu koji je Delegacija EU raspisala povodom Dana Evrope.

Svečanost je organizovao šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti