Selaković u Azerbejdžanu: Izuzetni odnosi dve zemlje, Alijev u oktobru u Beogradu

26.07.2021

15:28

0

Selaković je u trodnevnoj zvaničnoj poseti Azerbejdžanu

Selaković u Azerbejdžanu: Izuzetni odnosi dve zemlje, Alijev u oktobru u Beogradu
Copyright Nikola Selaković i Ilham Ilijev, Ministarstvo spoljnih poslova

Srbija i Azerbejdžan imaju izuzetne odnose koje vezuje Sporazum o strateškom partnerstvu, kao i zajednička posvećenost vrednostima onoga što jeste međunarodno pravo, te podrška teritorijalnog integriteta i suvereniteta dve države, poručio je večeras u Bakuu šef srpske diplomatije Nikola Selaković nakon sastanka sa predsednikom te zemlje Ilhamom Alijevim.

Selaković, koji je u trodnevnoj zvaničnoj poseti Azerbejdžanu, rekao je da je sa predsednikom Aliijevim razgovarao o unapređenju odnosa dve zemlje u svim poljima, pre svega u oblasti ekonomije.

Ministar je rekao za Tanjug i da je na sastanku bilo reči i o pripremi dolaska Alijeva u Beograd u oktobru, pred početak Konferencije nesvrstanih, koju zajednički organizuju Srbija i Azerbejdžan.

Nikola Selaković i Ilham Ilijev, Ministarstvo spoljnih poslova

Selaković je preneo i da je Alijeva upoznao sa rezulatima reformi od dolaska predsednika Vučića na vlast, kao i o ekonomskim kretanjima i unapređenju infrastrukture, na poljima gde učestvuju azerbejdžanske kompanije.

“Govorili smo i o održavanju mešovitog komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju koja će ovde u Azerbejdžanu u utorak imati svoje zasedanje, a na čijem sam mestu kopredsedavajući kao ministar spoljnih poslova Srbije”, rekao je Selaković.

On će se u naredna dva dana u Bakuu sastati sa ministrima ekonomije i odbrambene industrije, a kako kaže, večerašnji sastanak sa predsednikom Azerbejdžana je izuzetno važan, kao i Alijeva poseta Beogradu u oktobru, 10 godina od njegove poslednje posete Srbiji.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike