Predsednik Vučić: Počinju isplate novčane pomoći građanima

03.05.2021

10:40 >> 19:29

0

Autor: A.S.

Aleksandar Vučić je precizirao kada će početi isplata novčane pomoći i kojim redosledom će biti uplaćena građanima Srbije

Predsednik Vučić: Počinju isplate novčane pomoći građanima
Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na zvaničnom Instagram profilu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima, navodeći da će prvi pomoć dobiti 6. maja penzioneri, a kasnije tokom meseca i ostali građani.

-Maj je mesec u kojem ćete na najbolji mogući način moći da vidite rezultate svog rada, ali rezultate uspeha srpske države- naveo je Vučić u video snimku objavljenom na nalogu “buducnostsrbijeav”.

Predsednik je precizirao, te  naveo da će 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je dodao, 10. maja će biti isplaćeno 50 odsto mininalca srpskim preduzetnicima – malim, srednjim i velikim preduzećima, a 12. maja će početi isplata po 30 svim ostalim građanima koji su se prijavili.

-Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koji su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše prevoznike- kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da je sve to moguće zahvaljujući strpljenju, radu i trudu građana i još jednom pozvao građane da se vakcinišu.

Pročitajte još:

-Istovremeno, hoću da vas pozovem još jednom da se vakcinišete i da pokušamo da završimo sa pandemijom, da je pobedimo, i onda ćemo imati još više uspeha i još bolje rezultate- rekao je Vučić.

Uz objavljeni snimak, predsednik je napisao:

-Uspešna Srbija, samo ako se vakcinišemo-

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike