Politički lideri u regionu treba da promovišu evropske vrednosti: Reakcija Kancelarije EU na Kosovu na pretnje Haradinaja

28.01.2021

14:02

0

Politički lideri u regionu treba da daju primer u promovisanju principa i vrednosti za koje se EU zalaže

Politički lideri u regionu treba da promovišu evropske vrednosti: Reakcija Kancelarije EU na Kosovu na pretnje Haradinaja
Copyright Youtube printscreen

Portparolka Kancelarije EU na Kosovu Dinka Živalj izjavila je za Kosovo Onlajn da i u izbornim kampanjama politički lideri treba da daju primer u promovisanju uzajamnog poverenja i vrednosti Evropske unije.

Ona je na ovaj način odgovorila na pitanje “kako Kancelarija EU komentariše svakodnevne izjave predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja da će se, u slučaju odlaganja prijema Kosova u međunarodne institucije, zalagati za referendum o ujedinjenju s Albanijom”.

pročitajte još

-Politički lideri u regionu treba da daju primer u promovisanju klime uzajamnog poverenja, negovanju dobrosusedskih odnosa i regionalne saradnje, principa i vrednosti za koje se EU zalaže. To važi i u izbornim kampanjama, poručila je šefica službe za komunikacije EU u Prištini Dinka Živalj.

Haradinaj je rekao prethodno da ujedinjenje sa Albanijom zavisi od nekoliko stvari.

-Ako i dalje ostanu prepreke koje je postavila Srbija, ali i deo međunarodne zajednice vezan za naša priznanja ili članstvo u NATO, jer je bezbednost prioritet, ne preostaje nam ništa drugo nego da izađemo na referendum sa Albanijom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike