Novosadski političar Borislav Novaković vrši pritisak na portal NS uživo

07.04.2021

09:00 >> 09:11

0

Novinare nazvao bednicima, uz pretnju da su dirali u osinjak, pa da će tako i proći. Bilić poručuje: ako ovo rade kao opoziciona stranka, šta bi tek činil

Novosadski političar Borislav Novaković vrši pritisak na portal NS uživo
Copyright Youtube printscreen

Redakcija portala NS uživo danima je pod pritiskom Borislava Bore Novakovića, vojvođanskog lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, a jutros su na prostorijama redakcije osvanuli i uvredljivi i preteći grafiti i poruke.

Hajka na članove redakcije počela je od kada je novosadski portal objavio detalje kriminalne prošlosti Novakovićevog bliskog partijskog saradnika Predraga Dragojevića. Poslednji u nizu pokušaja da se ućutka istina, jeste protest ispred prostorija portala NS Uživo, a u organizaciji omladine Narodne stranke.

Nakon pisanja portala NS Uživo da je predsednik Izvršnog odbora ove stranke Peđa Dragojević, osoba koja ima čak pet krivičnih prijava za više različitih krivičnih dela, Borislav Novaković je na društvenoj mreži Tviter novinare nazvao bednicima, uz pretnju da su dirali u osinjak, pa da će tako i proći.

Novinare ovog portala, koji su pratili delovanje Novakovića i Narodne stranke, je ignorisao uz komentar da sa njima nema šta da razgovara, te da će sve odgovore ljudi iz NS Uživo dobiti na sudu.

Narodna stranka pohvalila se na društvenim mrežama da je njen visokopozicionirani član Predrag Dragojević prosledio pisanu tužbu kojom tereti direktora i glavnog odgovornog urednika portala NS Uživo Nikolu Bilića za navodne neistine u vezi sa pet krivičnih prijava protiv Dragojevića u periodu od 1994. do 2015. godine.

pročitajte još

Nikola Bilić glavni odgovorni urednik portala NS Uživo ocenjuje da je tužba pokušaj da se prikrije istina o nezakonitim radnjama čiji je glavni akter Predrag Dragojević. Bilić dodaje da je protest ispred zgrade u kojoj se nalaze prostorije portala čiji je urednik, samo još jedan u nizu pokušaja da se zastraše novinari njegove redakcije.

– Novaković i Dragojević očigledno veruju da ćemo odustati od istine pod pritiskom koji vrše na nas. Sramotno je šta sve sebi dozvoljavaju, ako ovo rade kao opoziciona stranka, šta bi tek činili sa medijima da su na poziciji vlasti. Zahtevam hitnu reakciju svih udruženja novinara, jer ova vrsta odnosa političara prema medijima ne sme biti tolerisana. NS Uživo je privatna firma, uredno upisana u APR i registar medija. Mi nismo javni servis i nemamo obavezu da kreiramo sadržaj koji je po meri većine, poručio je Bilić.

Inače, članove redakcije NS Uživo jutros je na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, dočekala preteća poruka. Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: “SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.

Posted by Nsuzivo.rs on Уторак, 06. април 2021.

– Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano, rekao je glavni odgovorni urednik portala NS Uživo, Nikola Bilić.

Bilić dodaje da je portal poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike