Ništa još od termina za međustranački dijalog

28.06.2021

04:05 >> 23:08

0

Dačić ne očekuje pre 1. jula da će dobiti moguće termine za posetu evropskih parlamentaraca i nastavak Međupartijskog dijaloga u Srbiji

Ništa još od termina za međustranački dijalog
Copyright Mekalister i Dačić, Tanjug/ European Union 2021 EP/Philippe BUISSIN

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da još nema informaciju od evropskih posrednika o tome kada bi Međustranački dijalog u Srbiji mogao biti nastavljen.

Nešto ranije, kao datum kada bi strani posrednici mogli da dođu u Beograd pominjao se 10. jul.

Dačić koji je sinoć u Briselu razgovarao s Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom, za Tanjug kaže da pre 1. jula ne očekuje da će dobiti moguće termine za posetu evropskih parlamentaraca i nastavak Međupartijskog dijaloga u Srbiji.

”Dijalog u Srbiji sa strankama kojima to nije osnovni uslov da učestvuju na izborima, već se odvija uspešno i žao mi je što se kasni sa druge strane, a teme su nam iste. Tek ćemo videti šta je njiihov predlog oko posete Srbiji”, poručio je Dačić.

Predsednik Parlamenta Srbije danas se sastaje i s predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom, koji je i inicijator posredovanja EP u Međupartijskom dijalogu u Srbiji.

Dačić je tokom učešća na samitu predsednika parlamenata sa Zapadnog Balkana u Briselu, pozvao predsednika EP Davida Sasolija da sledeći sastanak ovog formata organizuje u Beogradu, ali i da dođe u posetu Srbiji. On je izjavio da je osnovna poruka sa sastanka predsedavajućih parlamenata sa Zapadnog Balkana i Evropskog parlamenta, neophodnost ubrzanja evropskog puta regiona.

”Evropski parlament, bez obzira što tu ima različitih stavova, uključujući i one koji nisu poznati po blagonaklonim stavovima prema Srbiji, jasno želi da pokaže da evropske integracije treba da budu brže i bez uslovljavanja i mislim da je to dobra poruka”, izjavio je Dačić u Briselu.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike