Nemačka podržava Srbiju na putu evrointegracija: Ana Brnabić se sastala sa Tomasom Šibom

04.11.2020

13:46 >> 13:49

0

Premijerka je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena za evropski put

Nemačka podržava Srbiju na putu evrointegracija: Ana Brnabić se sastala sa Tomasom Šibom
Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom SR Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom o aktuelnim političkim i ekonomskim okolnostima u zemlji i situaciji u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Brnabić je, ukazujući na činjenicu da je Nemačka među vodećim privrednim i spoljnotrgovinskim partnerima, ocenila i da je ova zemlja jedan od najznačajnijih stranih investitora u Srbiji.

Ona je naglasila da je Srbija čvrsto opredeljena za evropski put, kao i nastavak reformi i njihovu implementaciju, kako bi se unapredio život građana naše zemlje.

srbija.gov.rs

Pred novom vladom su, kako je objasnila, važni zadaci i veliki izazovi, pre svega, borba za zdravlje građana u jeku pandemije, koja ne može da uspori završetak reformi u oblasti pravosuđa, implementacija Medijske strategije i dalji rad u oblasti vladavine prava.

Prema njenim rečima, nova vlada će se istovremeno zalagati za očuvanje ekonomske stabilnosti u periodu krize i veći priliv stranih investicija u zemlju.

Ambasador Nemačke je uručio premijerki čestitku kancelarke Nemačke Angele Merkel za novi mandat i poželeo puno uspeha u budućem radu.

Šib je pohvalio napredak Srbije u oblasti ekonomije, pre svega u situaciji krize izazvane pandemijom koronavirusa, naglasivši da je izuzetno zadovoljan proširivanjem kapaciteta poslovanja nemačkih kompanija u Srbiji i pozitivnim trendom zapošljavanja kvalifikovanog i obrazovanog kadra.

Kada su u pitanju evrointegracije i otvaranje novih poglavlja u pregovorima, on je istakao da Srbija i dalje može da računa na podršku i pomoć Nemačke, kao i na podršku tokom kovid krize, uz puno zalaganje za razvoj bilateralnih odnosa naših zemalja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike